Domov News Elon Musk navštívil Čínu, naštval tým prezidenta Bidena

Elon Musk navštívil Čínu, naštval tým prezidenta Bidena

Hlavný muž americkej značky Tesla, Elon Musk, sa v Číne stretol s tamojším ministrom priemyslu Ťin Čuang-Iungom. Predmetom ich stretnutia sa stala téma novej generácie automobilov. Elon Musk sa tak ocitol prvýkrát od vypuknutia pandémie Covid 19 na území Číny. Neskôr sa v Pekingu uskutočnilo aj rokovanie s ministrom zahraničných vecí Číny Čchin Kangom.

Elon Musk sa rozhodol prvýkrát od pandémie navštíviť Čínu. Na stretnutí s ministrom priemyslu si obaja významní predstavitelia predostreli názory na vývoj automobilov s alternatívnym pohonom, ktoré sa označujú skratkou NEV (New Energy Vehicle). Reč padla aj na inteligentné technológie a budúcnosť automobilizmu, no konkrétne detaily tohto rozhovoru verejnosti nie sú známe.

Nová fabrika a trhový potenciál

O zásadnosti čínskeho trhu pre automobilku Tesla asi nemusíme príliš veľa hovoriť. Americký výrobca automobilov oznámil ešte v apríli, že v Šanghaji plánuje postaviť druhú továreň na výrobu batérií. Na začiatok by mala dosahovať nová fabrika výrobnú kapacitu 10 tisíc batérií megapack ročne. Začiatok výroby sa aktuálne podľa tlačovej agentúry Nová Čína odhaduje na druhý kvartál budúceho roka.

Na rokovaní s ministrom zahraničných vecí mal Musk naznačiť aj svoje želanie na pokračovanie rozvoja aktivít v Číne. Taktiež sa vyjadril, že je zásadne proti akémukoľvek ekonomickému rozdeleniu obchodných vzťahov medzi USA a Čínou. Tieto veľmi silné vzťahy Muska a Číny však znepokojujú predstaviteľov vo Washingtone. Samotný prezident USA Joe Biden sa vyjadril, že by si aktivity Elona Muska zaslúžili preskúmanie zo strany USA.

Pribudne ďalšia Gigafactory?

Musk je aktuálne druhým najbohatším mužom planéty. Hodnota jeho majetku sa podľa agentúry Bloomberg pohybuje na úrovni 190 miliárd dolárov. Zo strany Číny pozorujeme pozitívne reakcie na návštevu Muska, ktoré vyjadril aj hovorca čínskej diplomacie Mao Ning. Musk totiž veľmi dobre pozná hodnotu čínskeho trhu a to nie len vo sfére predaja, ale aj vo sfére výroby. Preto môžeme predpokladať, že aktivity značky Tesla sa budú práve v Číne aj naďalej rozvíjať. Nemôžeme ani vylúčiť, že na území Číny pribudne ďalšia „Gigafactory“ značky Tesla.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMuž počas 10 rokov zaplatil na pokutách za rýchlosť 280-tisíc eur
Nasledujúci článokNavštívte klenot na Orave – Kaštieľ Kubínyi