Domov Elektromobilita Tesla plánuje ročne vyrábať milióny áut

Tesla plánuje ročne vyrábať milióny áut

Gigant Tesla sa aktuálne vezie na vlne úspechov. Všetko nasvedčuje tomu, že toto jej úspešné obdobie tak rýchlo neskončí. Americká automobilka dosiahla aktuálne métu 4 miliónov vyrobených automobilov. A ide skutočne vražedným tempom, pretože dokáže vyrobiť 140 tisíc vozidiel za mesiac. A to stále nie je dosť.

Americký gigant Tesla valcuje svojimi výrobnými číslami. Len nedávno pokoril métu 4 miliónov vyrobených vozidiel. To sa im podarilo iba 7 mesiacov po tom, ako oslavovali 3 milióny vyrobených automobilov. Elon Musk však rozhodne nechce spomaliť. Naopak, chce zrýchľovať a zväčšovať výrobnú kapacitu. To čo dnes stačilo, zajtra už nemusí.

Neskutočné plány

Prvý milión vyrobených kusov dosiahla Tesla až po 12 rokoch existencie. Maximálne výrobné tempo nabrala automobilka až v posledných piatich rokoch. Najväčším zlomom sa stal príchod Modelu 3 v roku 2018. Od tej doby a príchodu spomínaného automobilu trvalo iba 18 mesiacov, aby Tesla mohla osláviť ďalší druhý milión vyrobených automobilov. Ďalší, v poradí tretí milión trval už iba 11 mesiacov.

Odhady automobilky aktuálne ukazujú na číslo 140 tisíc kusov za mesiac. Ak si to sčítame, ročná produkcia by mala dosahovať 1,7 milióna automobilov. Leví podiel na týchto výrobných číslach majú najmä gigatovárne v Texase a Nevade, a rovnako aj továrne v Berlíne a v Šanghaji. Ako však poznáme Elona Muska, tu to ani zďaleka nekončí. Cieľom je do roku 2030 vyrábať 20 miliónov vozidiel ročne. Na to by muselo vzniknúť ešte 12 gigatovární.

GigaShanghai
V poradí 3.továreň Tesly. GigaShanghai sa stala dôležitým centrom výroby v Číne
zdroj:Teslarati.com
Keď aj guvernér pomáha

Aktuálne sa usilovne pracuje na otvorení novej továrne v Mexiku. Do plánu zahrnuli aj rozšírenie výrobnej kapacity v americkej Nevade, kde firma preinvestuje 3,6 miliardy dolárov. Určite na tom má podiel aj zahájenie výroby ťahaču Semi, pri ktorom sa stále čaká na rast dopytu po tomto modeli. Muskovi hrá všetko do karát, nakoľko Úrad guvernéra pre hospodársky rozvoj sa rozhodol umožniť daňové zvýhodnenie pre Teslu v hodnote 330 miliónov dolárov. To znamená nižšiu daň z príjmov a predaja.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKratší než Polo, no priestrannejší ako Golf. VW predstavil koncept elektromobilu za 25 tisíc
Nasledujúci článokRenault ukázal, ako kalibruje head-up displej v modeli Austral