Domov News Zo Starého Mesta do Petržalky za 10 sekúnd. Renntech si posvietil na...

Zo Starého Mesta do Petržalky za 10 sekúnd. Renntech si posvietil na AMG GT

Štvordverové kupé Mercedes-AMG GT63 je už v sériovej podobe poriadne monštrum. Za veľkou mlákou majú však asi vyššie nároky. Firma Renntech z tohto auta spravila ešte väčšiu beštiu.

Americká firma sídliaca na Floride vznikla už v roku 1989. Zameriava sa zväčša na modely nemeckej automobilky Mercedes. Zakladateľ spoločnosti Renntech, Hartmut Feyhl, pracoval dlhých 12 rokov v AMG, ešte predtým ako spadlo pod samotný Mercedes v roku 1999. Poďme sa pozrieť, čo predviedli s modelom Mercedes-AMG GT63.

Mercedes-AMG GT63 Renntech

Už na prvý pohľad je to jasné 

Hneď na prvý pohľad je jasné, že toto nie je len tak obyčajný Mercedes-AMG GT63. Výrazné, červeno čierne lakovanie karosérie len zvýrazňuje linky. Agresívny predný nárazník so spliterom z uhlíkových vlákien a krídelkami korigujúcimi obtekanie vzduchu zaručuje, že vás nikto nebude zdržiavať. Pri pohľade z profilu pútajú pozornosť disky kolies vo farebnom prevedení ladiacom s karosériou. Zmien sa dočkali aj zadné partie, kde dominuje masívnejšie zadné krídlo a oveľa agresívnejší difúzor. Čerešničkou na torte v prípade vizuálnych zmien je, že všetky aerodynamické prvky sú aj naozaj funkčné a neplnia len estetickú funkciu.

Mercedes-AMG GT63 Renntech

To hlavné sa odohráva pod kapotou

Zovňajšok auta je samozrejme dôležitý, v prípade úpravcu Renntech sa vždy to hlavné odohráva pod kapotou. Inak to nie je ani v tomto prípade. Pod prednou kapotou drieme motor s označením M177. Tento motor je dobre známy, osemvalcový agregát s objemom 4 litre, ktorý je dopovaný dvojicou turbodúchadiel. Na americkej Floride si posvietili na turbá, ktoré sú v úprave stage II, jednotku ECU, ktorá dostala novú mapu. Nové je taktiež sanie z uhlíkových vlákien a vysokotlakové čerpadlá. Pri použití 100-oktanového benzínu máte dostupný výkon až 1196 koní. Tento obrovský výkon je prenášaný na cestu 9-stupňovou automatickou prevodovkou s novou riadiacou jednotkou.

Mercedes-AMG GT63 Renntech

Slušné výkony

Vďaka týmto vylepšeniam a pohonu všetkých štyroch kolies toto auto akceleruje na 100 km/h len za 2,44 sekundy. Asi iba pre obyvateľov USA je dôležitý aj údaj zo šprintu na štvrť míle. Mercedes-AMG GT 63 s úpravou od Renntech to zvláda za 9,9 sekundy a cieľovú čiaru pretne pri rýchlosti 224 km/h.

RENNtech RIIIX Launch

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.7 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTelefonovanie vedľa vrtuľníka? Pri vývoji Spectre myslia na všetko
Nasledujúci článokTatra odmieta batérie, skúsi to s vodíkom