Domov News Mitsubishi Colt novej generácie vychádza z Renaultu Clio

Mitsubishi Colt novej generácie vychádza z Renaultu Clio

Siedma generácia modelu Mitsubishi Colt je postavená na podvozkovej platforme CMF-B automobilovej aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi. Začiatok predaja je naplánovaný na október 2023.

Mitsubishi Colt je navrhnutý ako ideálny štvorkolesový partner pre pohyb v meste. Na tento účel ponúka elegantný dizajn, niekoľko úsporných pohonov, vrátane plne hybridného, pokrokové technológie a rôzne možnosti personalizácie. Dizajn vychádzajúci z nedávneho faceliftu Renaultu Clio je možné vylepšiť v závislosti od stupňa výbavy, ktoré sú celkovo štyri, pomocou rôznych farieb vonkajších prvkov vozidla (zrkadiel, bočných líšt, spojlera a ochranného krytu nárazníka), resp. prevedenia kolies (15″ oceľové kolesá a 16 alebo 17″ zliatinové kolesá). Pre všetky výbavové línie je k dispozícii bohatá ponuka prvkov príslušenstva, aby si každý zákazník mohol svoje vozidlo upraviť podľa vlastných potrieb – napríklad vyklápacie ťažné zariadenie, strešný box alebo obojstranná rohož batožinového priestoru.

Pohony

Základnou motorizáciou je atmosférický benzínový trojvalec 1,0 s výkonom 65 koní spolupracujúci s päťstupňovou manuálnou prevodovkou. Pre záujemcov o dynamickejšie zvezenie je k dispozícii preplňovaný benzínový trojvalec 1,0 s výkonom 90 koní so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Na vrchole ponuky stojí plne hybridný pohon kombinujúci benzínový štvorvalec 1,6 l v spojení s automatickou prevodovkou a maximálnym systémovým výkonom 145 koní. Súčasťou tohto hybridného systému je 36 kW elektromotor, vysokonapäťový štartér/generátor energie a batéria s kapacitou 1,2 kWh. Všetky druhy pohonu budú k dispozícii od uvedenia do predaja v októbri.

Mitsubishi Colt

Výbava

Vo výbave nájdeme kolekciu ultrazvukových, optických a radarových senzorov sprostredkúvajúcich 360° prehľad o dianí okolo vozidla a podporujúcich ucelenú zostavu systémov ADAS na podporu bezpečnosti posádky aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Z bezpečnostných systémov menujeme napríklad adaptívny tempomat, systém sledovania okolia vozidla, automatické prepínanie diaľkových svetiel, varovanie pred nebezpečenstvom v slepom uhle, systém zmierňovania následkov čelnej kolízie, varovanie pri opustení jazdného pruhu, systém pre udržiavanie vozidla v jazdnom pruhu, parkovací asistent, systém monitorovania prevádzky za vozidlom či rozpoznávanie dopravných značiek.

Mitsubishi Colt

Systémy palubného infotainmentu podporujú bezdrôtové nabíjanie mobilných zariadení a zahŕňajú dva USB porty. Na prianie je k dispozícii audiosystém BOSE Premium. Ten bol navrhnutý tak, aby zaistil precízne podanie zvuku prostredníctvom deviatich reproduktorov vrátane nového otvoreného subwoofera typu FAS (Fresh Air Subwoofer). Pri konštrukcii ozvučenia FAS nie je nutné používať tradičné puzdro subwoofera, pretože hlboké basy sa do kabíny prenášajú patentovaným systémom kanálov začlenených do konštrukcie vozidla po pravej strane batožinového priestoru. Kvalitu zvuku ďalej vylepšuje sedem kanálov užívateľského nastavenia ekvalizéra, funkcia kompenzácie podľa rýchlosti jazdy a funkcia vylepšovania harmonických kmitočtov motora.

Výroba nového Mitsubishi Colt bude zahájená v septembri v závode automobilky Renault v tureckej Burse.

Mitsubishi Colt

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPorsche Mission X má ambíciu byť najrýchlejším na Nordschleife
Nasledujúci článokNový motor pod kapotou C5 Aircross: úsporne a bez nabíjania