Domov News Nový Hyundai Santa Fe dostane 21” a štvorvalec

Nový Hyundai Santa Fe dostane 21” a štvorvalec

Nová piata generácia obľúbeného SUV Hyundai Santa Fe si odbila svetovú premiéru. Automobilka sľubuje najväčší vnútorný priestor a množstvo noviniek.

Nová, piata generácia vlajkového SUV automobilky Hyundai, model Santa Fe sa nám odhalil už v polovici minulého mesiaca. V rámci svetovej premiéry sa však dozvedáme ďalšie, oveľa zásadnejšie informácie ako je samotný vzhľad. V rýchlosti si však zhrnieme zovňajšok horúcej novinky.

Hyundai Santa Fe
Majestátny.

V poradí už piata generácia veľmi obľúbeného SUV nadobudla výrazne hranatejšie črty. S vysoko posadenou kapotou novinka pôsobí naozaj mohutne a majestátne. Nový svetelný podpis v tvare písmena H celý tento dojem len zvýrazňuje. Predĺžený rázvor osi kolies, ostro ohraničené blatníky, skrátený predný previs a mohutné, 21-palcové disky kolies znamenajú dobrodružnejší vzhľad a z nového modelu sa stáva auto naozaj vhodné aj mimo cestu.

Hyundai Santa Fe
Vlna trendu.

Aj automobilka Hyundai sa nesie na vlne trendu, ktorou je záujem o outdoorový životný štýl. S novým, predĺženým rázvorom osi kolies má nový Hyundai Santa Fe najväčší vnútorný priestor vo svojej triede. To umožnilo interiér vybaviť kompletne sklápateľnými troma radmi sedadiel. Automobilka taktiež láka zákazníkov na najobjemnejší batožinový priestor vo svojej triede a naozaj rozmerný otvor piatych dverí. Oproti štvrtej generácii nárástol batožinový priestor až o 91 litrov. Samotný otvor piatych dverí je oproti predchádzajúcemu modelu širší o 145 mm. Jeho celková dĺžka je 1275 mm.

Hyundai Santa Fe
Lepší v každom ohľade? 

Cieľom automobiliek pri vývoji nového modelu by malo byť auto, ktoré prekonáva svojho predchodcu. Nie vždy je to však tak. V prípade nového Hyundaiu Santa Fe sa to však automobilke pravdepodobne podarilo. Omnoho luxusnejšia výbava, ale aj zvýšenie komfortu a praktickej stránky novinky. Svetovou novinkou v tomto segmente nachádzame v prípade 6-miestnej konfigurácie. V druhom rade sú dve samostatné sedadlá s lakťovými opierkami. Samostatne si môžete elektricky prispôsobiť sklon operadla a samostatného sedáku, ktorý je nastaviť do relaxačnej polohy. Ďalšou svetová novinka je multifunkčná konzola prístupná z predných, ale aj zadných sedadiel. Samozrejmosťou je aj digitálne, vnútorné spätné zrkadlo a UV-C priehradka, ktorá zabezpečuje sterilizáciu často používaných predmetov.

Hyundai Santa Fe
Už čoskoro.

Prvé kusy piatej generácie nového modelu k svojim novým majiteľom dorazia už v prvej polovici roka 2024. Dostupný je v dvoch motorizáciách. Štandartnou pohonnou jednotkou je hybridná sústava stavajúca na 1,6 litrovom T-GDI motor. Tento variant produkuje výkon 180 koní a krútiaci moment 265 Nm.  Slabšia verzia sa spolieha na plug-in hybridnú sústavu, ktorej systémový výkon je 160 koní a totožných 265 Nm. Obe motorizácie prenášajú výkon na vozovku prostredníctvom 6-stupňovej automatickej prevodovky.

The all-new SANTA FE | World Premiere Primary Film

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hodnotení 13

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS
Predchádzajúci článokTest Mitsubishi ASX – Keď pochvala nie je pochvala
Nasledujúci článokCLE nezomiera. Mercedes predstavuje nové coupé CLE