Nissan LEAF prišiel na trh v roku 2010. V roku 2011 sa stal Svetovým autom roka a dodnes je jediným elektrickým autom, ktoré takú cenu získalo. Nová generácia však nezaostáva a aj ona sa môže tešiť z mimoriadneho úspechu!

Prestížne ocenenie

V septembri minulého roka prišla na trh nová generácia Nissan LEAF. Tá už však nevytŕča z davu svojím dizajnom, ale niečím iným! Na autosalóne v americkom New Yorku totiž dostala prestížne ocenenie “2018 World Green Car”, čo v preklade znamená “Zelené Auto Roka 2018”.

Daniele Schillaci povedal:”Sme veľmi hrdí, že od roku 2010 sme boli schopní predať viac ako 300 000 vozidiel Nissan LEAF, čím pomáhame zredukovať uhlíkové stopy po celom svete. Sme poctení tým, že vážená porota nás vybrala a hrdí na to, že môžeme pokračovať v šírení našej vízie Nissan Intelligent Mobility.”

Mnoho vylepšení

Nový Nissan LEAF prichádza s novým dizajnom, vyšším dojazdom (270 – 415 km), systémom Nissan Intelligent Mobility zahŕňajúci novinku ProPILOT Assist (asistenčné systémy) či funkciou e-Pedal, ktorý brzdí za Vás. Nechýbajú široké možnosti konektivity ako Apple CarPlay, Android Auto alebo Nissanconnect EV APP, čo je aplikácia, pomocou ktorej si viete pozrieť informácie o aute, prípadne si auto nastaviť.

Nissan LEAF disponuje batériou s kapacitou 40 kWh, na ktorú sa vzťahuje záruka až 8 rokov. Auto dosahuje výkon 147 koní a 320 Nm a z 0-100 km/h sa dokáže rozbehnúť za 7,9 sekundy.

Na Slovensku kúpite nový Nissan LEAF od 32 750 EUR.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNová Toyota RAV4
Nasledujúci článokDokáže MINI zdolať cestu Panamericana?