Domov News Xiaomi predstaví s novým telefónom aj svoje prvé auto

Xiaomi predstaví s novým telefónom aj svoje prvé auto

Ešte tento rok sa čínsky výrobca elektroniky Xiaomi chystá predstaviť svoj prvý elektromobil, ktorý bude konkurovať Tesle Model 3.

Čínske médiá verejnosť informujú, že spoločnosť Xiaomi plánuje tento rok uviesť na trh svoj prvý elektrický automobil spolu s najnovším modelom telefónu, Xiaomi 14. Samotné Xiaomi zatiaľ tieto špekulácie nekomentuje. Zatiaľ nie je jasné, kedy sa telefón dostane na trh. Najprv sa hovorilo o termíne 11. novembra, čo vychádza na Deň nezadaných. Účty sociálnych médií pokrývajúce novinky z prostredia Xiaomi však nedávno uviedli, že oficiálne predstavenie telefónu sa môže uskutočniť už v októbri.

Informácie o vývoji elektromobilu so značkou Xiaomi pritom vôbec nie je nová. Xiaomi pred časom získalo súhlas na výrobu automobilov od Národnej komisie pre rozvoj a reformy. Výroba elektromobilov by mala prebiehať v pekingskom priemyselnom parku Daxing. Aktuálne by sa značka mala nachádzať vo fáze skúšobnej výroby, ktorá sa začala pred necelým mesiacom. Továreň v Pekingu v súčasnosti vyrába približne 50 prototypov týždenne. Konečné slovo so schválením výroby bude mať čínske Ministerstvo priemyslu a informačných technológií (MIIT). Verdikt by mal byť známy najneskôr v novembri.

Xiaomi
Foto: Xiaomi
Na muške Tesla Model 3

Xiaomi už rozbehlo nábor nových zamestnancov. Podľa zverejnených inzerátov hľadá spoločnosť približne 100 nových pracovníkov. Náborový proces je údajne veľmi rýchly a prísny. Ako potvrdilo HR oddelenie značky, požiadavkám nevyhoveli ani niektorí ľudia, ktorí pred tým pracovali v Mercedese či v Tesle. Nábory vo veľkom rozsahu sa začnú koncom roka alebo začiatkom budúceho roka, keď sa očakáva spustenie masovej výroby.

Elektrický sedan s kódovým označením MS11 bude vybavený NMC batériami s kapacitou 101 kWh. Vďaka nim bude vozidlo schopné prejsť okolo 800 km. Akumulátor bude vážiť okolo 650 kg. Automobil bude používať 800 V elektrickú sieť. Miestne médiá predpokladajú, že cenovo bude automobil začínať na sume 200 000 juanov (27 400 USD), čím bude konkurovať vozidlám ako Tesla Model 3, BYD Seal a tuctom ďalších čínskych elektromobilov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.1 / 5. Počet hodnotení 12

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJXiaomi
Predchádzajúci článokŠkoda GO: nová služba pre jednotlivcov aj firmy, auto si požičiate bez kreditky
Nasledujúci článokŠtudentská formula vytvorila svetový rekord z 0 na 100 km/h. Čas je ako z inej planéty