Domov News Omoda 5 – ďalší útok Číny v Európe, podrazí nohy Qashqaiu?

Omoda 5 – ďalší útok Číny v Európe, podrazí nohy Qashqaiu?

Poznáte značku Omoda? Model Omoda 5 je stredne veľké SUV známe na niektorých iných trhoch aj ako model s označením C5. Tento automobil by mal konkurovať napríklad takému Nissanu Qashqai. Značku vlastní čínsky gigant Chery a ide o najsviežejší prírastok na európske trhy.

Omoda 5 využíva vlastnú platformu Chery T1X a pod kapotou nájdeme 1,6-litrový benzínový motor TGDI s výkonom 187 koní a 275 Nm. Výkon sa prenáša sedemstupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou. Pri uvedení na trh dostanú záujemcovia k dispozícii aj plne elektrickú verziu, pričom čoskoro sa očakáva aj príchod hybridného variantu.

Omoda
Foto: Omoda
Ponúkne celkom slušnú výbavu

Značka Omoda tvrdí, že prémiové funkcie a konkurencieschopné ceny sa stanú kľúčom k príťažlivosti auta, ktoré chcú ponúkať v dvoch úrovniach výbavy. Nižší stupeň výbavy Comfort napríklad už v štandarde prinesie možnosť prepojenia cez Apple CarPlay a Android Auto, plus bezdrôtové nabíjanie pre dva mobilné telefóny. Luxusnejšia verzia Noble pridáva technológiu 360-stupňovej 3D kamery spolu s veľkorysým súborom pokročilých asistenčných systémov vodiča (ADAS). Do súboru asistentov patria aj  adaptívny tempomat, asistent udržiavania v jazdnom pruhu a automatického núdzového brzdenia.

Obe verzie sú vybavené typickou prednou maskou Omoda s výrazným diamantovým dizajnom a výraznými adaptívnymi LED svetlometmi. Existuje však aj priestor na personalizáciu s farebnými akcentmi, ktoré máte k dispozícii pre disky kolies a vonkajšie spätné zrkadlá.

Omoda
Foto: Omoda
Skoro ako Qashqai, ale nie je to Qashqai

Štýl modelu 5 nasleduje dizajnový jazyk Omoda „Art In Motion“ s inteligentným, aj keď všeobecným dizajnom SUV. Ostré záhyby pozdĺž bokov vedú k zadnej časti. Zadná časť spolu s takzvanou “plávajúcou strechou” sa až veľmi nápadne podobá spomínanému modelu Nissan Qashqai. Vo vnútri výbavy Noble nájdeme vyhrievaný kožený volant v rôznych farbách, elektricky ovládané strešné okno a dizajn exteriéru doplnia 18-palcové zliatinové disky.

Interiér disponuje dvoma 10,25-palcovými obrazovkami s vysokým rozlíšením. Nesmie chýbať ani bezkľúčový vstup a štartovanie a inteligentné LED osvetlenie. Jednodielne športové sedadlá sú potiahnuté ekokožou a majú možnosť vyhrievania aj ventilácie. Omoda tiež sľubuje vysokokvalitnú povrchovú úpravu, pričom materská firma Chery sa nachádza na čele prieskumov spokojnosti zákazníkov vo svojej rodnej Číne.

Bezpečnosť nadovšetko

Omoda tiež vyzdvihuje efektivitu a bezpečnosť auta. Automobilka zaznamenala s týmto modelom päťhviezdičkové hodnotenie Euro NCAP po tom, čo koncom minulého roka podstúpila referenčné hodnotenie bezpečnosti. Model 5 dosiahol slušný výsledok, keď získal 87 % za ochranu dospelých cestujúcich, 87 % za ochranu detí, 88 % za bezpečnostné asistenčné systémy a 68 % za ochranu zraniteľných účastníkov cestnej premávky. Toto znamená iba jediné, ďalšia čínska značka prichádza dobyť Európu. 

Omoda
Foto: Omoda

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hodnotení 25

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJOmoda
Predchádzajúci článokVrchol nevkusu? Ferrari 296 GTB Mansory
Nasledujúci článokZasvinili sme si planétu, no plastový odpad sa k nám vráti. V autách