Domov Elektromobilita Ofenzíva nekončí, VW predstaví ďalšie elektrické SUV

Ofenzíva nekončí, VW predstaví ďalšie elektrické SUV

Ofenzíva nových modelov nemeckej automobilky Volkswagen pokračuje. Len pár dní dozadu sme mali možnosť vidieť novú generáciu modelu Tiguan a Passat. Avšak doba aktuálne praje elektrickým modelom. Rastúci rad plne elektrických vozidiel od Volkswagenu v rodine ID. obohatí nový a hlavne praktický kompaktný crossover v podobe modelu VW ID.2. AutoExpress dokonca aj prišiel s ukážkou, ako by toto auto mohlo vyzerať.

Napriek širokému sortimentu šiestich SUV s konvenčným spaľovacím motorom pod kapotou bol Volkswagen trochu pomalý s uvádzaním úplne elektrických alternatív týchto SUV. Pritom do showroomov sa zatiaľ dostali modely ako napríklad ID.3, ID.4 a ID.5. Model ID.2 však vstúpi do obľúbeného segmentu malých SUV, kde ponuka VW so spaľovacími motormi aktuálne pozostáva z modelov Taigo, T-Cross a T-Roc.

Zdroj: AutoExpress
Podobne ako nástupca modelu Golf

Základom SUV ID.2 sa stane dobre známa platforma MEB Entry, ktorú uvidíme pravdepodobne aj v sériovej verzii konceptu ID.2all. To znamená, že by sa mal ponúkať výber 38 kWh alebo 58 kWh batérií s dojazdom až 450 kilometrov na jedno nabitie. Očakáva sa, že štandardné bude aj rýchle nabíjanie jednosmerným prúdom s výkonom 125 kW.

Generálny riaditeľ Volkswagenu Thomas Schäfer tlačí na zmenu. Cieľom je, aby sa celý koncern vrátil k jednoduchším riešeniam. Medzi tieto zmeny môžeme zaradiť aj návrat od dotykových tlačidiel na volante späť ku klasickým. Ako sme videli na koncepte ID.2all, na prístrojovej doske by mali byť veľké prepínače pre častejšie používané funkcie auta, ako je kúrenie, ventilácia a hlasitosť zvuku. To korešponduje aj s dizajnom nedávno odhalených modelov Tiguan a Passat.

Až v roku 2025

Volkswagen sa zameriava na prijateľnú cenu za elektrický model ID.2. Úplne presné cifry zatiaľ nepoznáme. Spustenie predaja modelu ID.2 by malo prebehnúť počas roku 2025. V prípade variantu ID.2 SUV sa očakáva, že cena rozhodne nepresiahne cenovku modelu ID.3. Pokiaľ ide o dátum uvedenia do predaja, očakáva sa, že ID.2 SUV príde krátko po modeli ID.2all.

Foto: Volkswagen

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokNajrýchlejšia motokára pochádza z Lotyšska. Trúfli by ste si?
Nasledujúci článokČaká nás zákaz jazdy v noci? EU pripravuje kontroverzný návrh