Bratislavský autosalón už netrpezlivo klope na dvere a tento ročník bude mať naozaj čo ponúknuť. Mercedes-AMG Project One sa prvý krát predstavil na autosalóne vo Frankfurte a tento rok budeme mať jedinečnú príležitosť ho vidieť aj naživo u nás!

Bratislavský autosalón je akýmsi týždňovým sviatkom všetkých automobilových nadšencov. Ten už pravidelne ponúka rôzne novinky a zaujímavosti zo sveta automobilov. Žiaľ svojou veľkosťou sa radí medzi tie menšie a nie každá automobilka má oňho záujem. Tento rok sa však dočkáme modelu, ktorý nám budú môcť aj ostatné automobilové výstaviská závidieť.

Na bratislavskom pódiu sa totiž predstaví jeden z najsofistikovanejších závodných automobilov sveta, ktorý pod svojim aerodynamickým dekoltom ukrýva hybridný pohonný systém prameniaci priamo z kráľovnej motoršportu Formuly 1 – Mercedes-AMG Project One.

Project One v minulom roku patril k jednoznačne k najsledovanejším projektom automobilky Mercedes-Benz. Ide o akéhosi pomyselného jednorožca medzi automobilmi, nakoľko jeho jediný konkurent Aston Martin Valkyrie ešte stále čaká na verejnú premiéru. Obe vozidlá prenášajú najvyspelejšiu pretekársku technológiu Formuly 1 na bežné komunikácie.

Pod kapotou Project One sa nachádza preplňovaný 1,6-litrový vidlicový šesťvalec, ktorému dopomáhajú štyri elektromotory. Prvá dvojica elektromotorov sa nachádza pri motore a druhá dopomáha k roztáčaniu predných kolies. Celkový výkon tejto hybridnej sústavy je okolo 1020 koní a na hranicu 200 km/h by mal automobil zrýchliť v priebehu šiestich sekúnd. Výroba tejto beštie je obmedzená na 275 exemplárov a väčšina z nich si už našla svojich majiteľov. Cena jedného kusu sa pohybuje na hranici 2,3 milióna eur.

Na našom „domáckom“ autosalóne sa však nestretneme s už produkčným modelom ale s jedným z funkčných prototypov tejto cestnej formuly. Aj tento prototyp však je veľmi cenným strojom a je teda viac než možné, že naň budú bystrým okom dohliadať ľudia priamo z AMG. Tak či onak pôjde o jedinečnú príležitosť pozrieť si toto umelecké dielo a jedno z najúchvatnejších áut desaťročia, ktoré bude čoskoro brázdiť cesty sveta naživo.

 

 

Viac o Mercedes-AMG Project One sa dozviete TU

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBack in time: Toyota Supra – legenda z obrazoviek.
Nasledujúci článokPININFARINA – taliani vstupujú na trh s vlastnými elektrickými autami!