Domov News Outdoorový sen Nissanu sa volá Hyper Adventure

Outdoorový sen Nissanu sa volá Hyper Adventure

Nissan predstavuje koncept Hyper Adventure, čo je športovo orientované SUV určené pre ľudí nadšených pre outdoorové dobrodružstvá a ekologický životný štýl.

Dlhší čas na cestách si vyžaduje energiu, takže koncept Nissan Hyper Adventure a jeho technológia V2X (vehicle-to-everything) sú navrhnuté tak, aby automobil poslúžil ako zdroj energie kdekoľvek sa nachádza a zároveň bol ohľaduplný k životnému prostrediu. Či už ide o víkendový výlet do hôr alebo niekoľkomesačnú cestu do odľahlého miesta, hlavným cieľom Nissanu Hyper Adventure je uspokojiť rôznorodé potreby tých, ktorí milujú prírodu. Jeho veľkokapacitná batéria slúži ako zdroj energie a umožňuje používateľom napájať svoje prístroje, osvetľovať kempingy alebo dokonca dobíjať napríklad elektrické vodné skútre. Jeho schopnosť V2X môže tiež poskytovať energiu domácnostiam (V2H) alebo miestnej komunite tým, že prispieva prebytočnou energiou do siete (V2G).

Hyper Adventure
Foto: Nissan
Pripravený na náročný terén

Na ceste cez zasnežený horský priesmyk alebo blatistú cestu bujného dažďového pralesa, pokročilý systém ovládania všetkých kolies Nissan e-4ORCE pomáha zaistiť, aby sa cestujúci dostali do cieľa hladko, bezpečne a štýlovo. Exteriér sa vyznačuje dynamickými panelmi karosérie. Výrazná diagonálna línia na boku zvýrazňuje priestrannú kabínu. Presmerovaním vzduchu prúdiaceho cez predný spojler môže auto dosiahnuť vysoký aerodynamický výkon. Aerodynamiku ďalej zvyšuje rovný povrch zadnej časti a sklo, ktoré integruje strechu i bočné okná. Kolesá i predné a zadné nárazníky sú vybavené “mačkami”, ktoré umožňujú vozidlu bez väčších problémov jazdiť cez zasnežené oblasti.

Hyper Adventure
Foto: Nissan

Prvky interiéru a priestor v kabíne sú navrhnuté tak, aby bola jazda vo všetkých situáciách jednoduchá a pohodlná. Prístrojová doska sa pripája k spodnej časti čelného skla a slúži ako obrazovka so širokým zorným poľom. Vyzerá to preto, ako keby bola karoséria vozidla priehľadná, čím sa plynule spája priestor vo vnútri a mimo auta.

Foto: Nissan

Interiér sa môže pochváliť aj nákladným priestorom pre outdoorové vybavenie, ako sú stany, lyže, či dokonca kajak. Zadné lavicové sedadlo sa môže otáčať o 180 stupňov. Vytvoriť tak je možné aj pohodlné sedenie, ktoré smeruje von zo zadnej časti vozidla. Táto funkcia, ktorá zahŕňa automatické vysúvacie a zasúvacie schodíky, príde vhod pri kempovaní, príprave na lyžovanie alebo pri pohľade na panorámu hôr či nočnej oblohy.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJNissan
Predchádzajúci článokŠkoda Kodiaq má vecičku, ktorú by malo dostať každé nové auto
Nasledujúci článokNajväčší predajca kávy na Slovensku má novú receptúru