Domov News Volvo EM90 predčasne odhalené

Volvo EM90 predčasne odhalené

Každé auto, ktoré sa začne predávať v Číne, musí od ministerstva priemyslu a informačných technológií dostať potvrdenie o schválení. V rámci tohto procesu homologizácie sú obrázky vozidla zverejnené na webovej stránke MIIT.

Mnohokrát sa tak udeje ešte pred uvedením na trh, resp. ešte pred oficiálnou premiérou. To je aj prípad modelu EM90, úplne prvého minivanu značky Volvo. Dizajn jeho exteriéru si tak môžeme pozrieť na prvých obrázkoch ešte pred jeho oficiálnou premiérou, ktorá je naplánovaná na 12. novembra. Ako sme už v minulosti písali, elektrické Volvo EM90 je založené na podvozkovej platforme modelu Zeekr 009. S týmto automobilom má Volvo spoločné aj niektoré štylistické prvky ako napríklad umiestnenie bočných zrkadiel, kľučiek dverí či kamier namontovaných na blatníkoch. Volvo EM90 si však v prípade prednej časti ide vlastnou cestou. Predná maska so svetlometmi sú prispôsobené aktuálnemu dizajnovému štýlu nových modelov značky Volvo, akými sú napríklad EX90 alebo EX30.

Každopádne, Volvo EM90 vyzerá menej nápadne ako Zeekr 009, čo však nie je nič nezvyčajné. Skôr nás bude zaujímať, ako zákazníci ocenia praktické vlastnosti vozidla a celkovo odvážny krok automobilky vôbec po prvý raz vstúpiť do segmentu minivanov, čo je výrazný odklon od SUV, sedanov a kombi, ktoré doteraz Volvo produkovalo.

Volvo EM90
Foto: Volvo
Prvé technické údaje

K obrázkom boli zverejnené aj niektoré počiatočné technické špecifikácie. Volvo EM90 by malo byť dlhé 5206 milimetrov, široké 2024 mm a vysoké 1859 mm. Kabína by mala poskytnúť šesť sedadiel v troch radoch. Hmotnosť tohto elektromobilu by mala atakovať hranicu 2,8 tony. Rázvor osí kolies (20 alebo 21-palcových) zodpovedá modelu Zeekr 009, ktorý meria 3205 mm. Taktiež zatiaľ nie je jasné, či sa Volvo inšpiruje značkou Lexus a ponúkne superluxusný variant s konfiguráciou 2+2.

Foto: Volvo, Zeekr 009

Je zatiaľ známe, že Volvo EM90 sa bude predávať s elektromotorom s výkonom 200 kW (268 k) namontovaným na zadnej náprave. Zeekr 009 sa dodáva aj s dvomaelektromotrmi s celkovým výkonom 530 koní. Tento výkonný variant zrýchli z 0 na 100 km/h len za štyri a pol sekundy. O batériách zatiaľ informácie nemáme. Môžeme však opäť vychádza z modelu Zeekr 009, ktorý používa batérie s kapacitou 116 kWh alebo dokonca až 140 kWh. Viac sa dozvieme 12. novembra počas oficiálnej premiéry.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJVolvo
Predchádzajúci článokDefender od Mansory sa s terénom nekamaráti
Nasledujúci článokTEST Honda Jazz – džezuje za máličko