Domov News Japonci spojili nespojiteľné a vznikol koncept Mitsuoka M55

Japonci spojili nespojiteľné a vznikol koncept Mitsuoka M55

Foto: Mitsuoka

Japonci predstavili nový „muscle car“. Ide o spojenie nespojiteľného. Asi málokto by čakal spojenie Hondy Civic a amerického modelu Dodge Challenger do jedného kúsku. Koncept nesie názov Mitsuoka M55.

Japonci spojili hlavy dokopy a povedali si, že predstavia svetu skutočne unikátny model. Ak sa niekto rád zabáva tým, že kopíruje vzhľad ostatných automobiliek, v Japonsku musíme jednoznačne spomenúť firmu Mitsuoka. Táto firma sa špecializuje na repliky významných modelov a vznikla pomerne dávno. Presnejšie ešte v roku 1968. Za viac než 50 rokov tak priniesla viacero interesantných kúskov a niektoré z nich vyvolali búrlivé diskusie.

Mitsuoka
Foto: Mitsuoka
Vzniklo viacero špeciálnych kúskov

Ak by sme chceli vypichnúť niektoré kúsky z ich portfólia, za zmienku rozhodne stojí model SUV Buddy. Tento model našiel svoju inšpiráciu v amerických SUV modeloch z 80. rokov. Ďalším modelom je model Rock Star inšpirovaný druhou generáciou modelu Chevrolet Corvette, no ako zdroj inšpirácie poslúžili aj staršie modely značky Jaguar.

Ľudia v Mitsuoke si tentokrát ale pripravili niečo, čo nečakal nikto. Ich šialenosť nesie názov Mitsuoka M55 a poteší, teda dúfame, hlavne fanúšikov nadupaných amerických „muscle cars“. Akonáhle uvidíte tento model, asi nebude pre vás ťažké uhádnuť, ktoré modely sa stali inšpiráciou pre vznik tohto japonského konceptu.

V8 rozhodne nehľadajte

Spojenie dizajnu amerického Dodge Challenger a japonskej ikony Hondy Civic jedenástej generácie by asi vytvoril málokto. Šikovní ľudia z Mitsuoky dokázali, že aj päťdverový hatchback môže poslúžiť ako slušný základ pre muscle car. Predná časť rozhodne patrí k tým vydareným. Mriežka chladiča, štyri guľaté svetlá a spojená kapota s predným nárazníkom prinášajú nezabudnuteľný dizajn.

Na zadnom okne nájdeme roletku v štýle á la Ford Mustang. Okrem nej však zadnú časť tvoria nové zadné svetlomety, integrovaný spojler a agresívny nárazník. Čo sa týka interiéru, tam v podstate nájdeme až na pár detailov sériovú Hondu Civic. Pod kapotou ale nečakajte motor V8. Nachádza sa tam preplňovaný 1,5-litrový štvorvalec s výkonom 134 kW, respektíve 182 koní. Ak by ste si robili na takýto kúsok zálusk, musíme vás sklamať. Do výroby totiž nepoputuje a jediný exemplár nájde svoje miesto v tokijskom showroome spoločnosti Mitsuoka.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.7 / 5. Počet hodnotení 6

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJMitsuoka
Predchádzajúci článokO osude relácie Top Gear je rozhodnuté
Nasledujúci článokLacné potešenie – TOP 3 autá s V8 a manuálom do 10.000 €