Domov News Malý a cenovo dostupnejší elektrický Hyundai N by mal byť realitou

Malý a cenovo dostupnejší elektrický Hyundai N by mal byť realitou

Foto: Motor1

Hyundai premýšľa nad menším a lacnejším súrodencom IONIQ 5 N. Nový elektrický Hyundai N tak pravdepodobne bude realitou.

Niektorí si možno klepali na čelo, keď uvideli cenovku nového elektrického Hyundaiu IONIQ 5 N. Ostrá novinka totiž začína na našom trhu na sume 75 490 eur. Za auto s výkonom až 650 koní to na prvý pohľad neznie ako príliš vysoká suma, no v prípade vozidiel Hyundai N sme predsa len boli zvyknutí na sumy pod 40.000 €. Hyundai tak v prípade modelu IONIQ 5 N musí nájsť nové spektrum zákazníkov, pretože je otázne, či si ho väčšina súčasných alebo potencionálnych zákazníkov môže dovoliť. Hyundai preto pripravuje aj model pre ľudí, ktorí dostali divíziu N na výslnie.

Menší a lacnejší súrodenec

Kórejská značka podľa dostupných informácií pracuje na menšom a hlavne cenovo dostupnejšom elektrickom N-ku. V nedávnom interview pre AutoExpress to potvrdil Albert Biermann, ktorý niekoľko rokov pôsobil na pozícii šéfa výskumu a vývoja značky a v súčasnosti je technickým poradcom Hyundaiu v Európe. Muž, ktorému môžeme vo veľkej miere vďačiť za existenciu športových modelov N.

Možná podoba novinky. | Foto: AutoExpress

Podľa jeho slov automobilka skutočne posudzuje možnosť menšieho a lacnejšieho elektrického hothatchu, ktorý by rozšíril rodinu N. Podrobnosti však nateraz neprezradil. „Malé elektrické N-ko, to je niečo, čo musíme urobiť,” povedal Biermann pre AutoExpress. „Inak necháme našich zákazníkov v štichu. Musíme prísť s niečím menším a cenovo dostupnejším. Ak je to N-ko, chcete s ním ísť na trať, aj keby len na 15 alebo 20 minút. Ak pôjdete na 400 voltov, zdvojnásobíte prúd, štyrikrát sa zvýši odvod tepla. Účinnosť je zlá. Ak uvažujete o aute typu i30, 400 voltov nie je vhodných.”

Ioniq 6 N?

Niektoré zdroje tvrdia, že ešte pred príchodom malého elektrického hothatchu značka predstaví IONIQ 6 N. Jeho debut sa predpokladá okolo roku 2025 a podľa neoficiálnych informácií by mal byť ešte výkonnejší ako IONIQ 5 N. Cenovka sa preto tiež očakáva vyššia. Najprv si však budeme musieť počkať na oficiálne potvrdenie zo strany Hyundai.

Hyundai N
Koncept Hyundai RN22e predznamenáva Ioniq 6 N | Foto: carpixel.net

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokRhino RR01 je superšport za 35-tisíc. Pošlú vám ho v krabici, ale…
Nasledujúci článokLaurin & Klement ako záruka toho najlepšieho od Škody