Domov News Volkswagen Golf ôsmej generácie čaká facelift

Volkswagen Golf ôsmej generácie čaká facelift

Foto: Volkswagen

Ôsma generácia modelu VW Golf bola uvedená na trh ešte v roku 2019. Dá sa povedať, že spätná väzba sa v čase jeho príchodu rôznila. Niektorým sa nový štýl pozdával viac a niektorým zasa menej. Súčasná verzia sa blíži k svojmu koncu a facelift príde v roku 2024. Očakáva sa, že Volkswagen urobí všetko preto, aby pomohol svojmu ikonickému hatchbacku vrátiť sa späť do formy.

Ôsma generácia modelu Volkswagen Golf jednoznačne rozprúdila debaty v čase svojho príchodu. Volkswagen nechce nechať nič na náhodu a asi aj preto vypustil tajomný obrázok prednej časti faceliftovaného Golfu. Línie a svetelný podpis potvrdzujú dizajn, ktorý použili už na prototypoch. Zdá sa, že na fotke nájdeme model Golf Variant, súdiac podľa strešných líšt. Podpis LED svetiel dostal geometrický tvar a kúsok svetla dostalo aj logo značky.

Zdroj: AutoExpress
Podobný elektrickému ID.3

Predchádzajúce špionážne snímky poskytli dobrý pohľad na upravený dizajn nového Golfu. Predná časť dostala jemné, ale dosť ďalekosiahle aktualizácie s novými svetlometmi a novým dizajnom spodnej mriežky. Ako odhalili špionážne snímky, Volkswagen sa snažil čo najviac, aby facelift napodobňoval elektrický model ID.3.  Vzadu nájdeme menej viditeľných zmien. Avšak model, zachytený pri testovaní, má prepracovanú spodnú časť zadného nárazníka a pod šikovnými priehľadnými maskami sa skrýva nový svetelný podpis zadných svetlometov.

Volkswagen dúfa, že zmeny, ktoré zákazníci ocenia najviac, sa budú nachádzať v interiéri. Golf 8 predstavil pre Volkswagen novú modernú filozofiu dizajnu interiéru, pričom odstránil takmer všetky fyzické ovládacie prvky a umiestnil ich do jedného z dvoch digitálnych rozhraní umiestnených na palubnej doske. Bohužiaľ, chybný softvér, pomalé časy odozvy na dotyk a komplikované štruktúry menu výrazne sťažili navigáciu vo funkciách Golfu 8 počas jazdy. Zástupcovia Volkswagenu sa vyjadrili, že budúce modely zavedú viac fyzických ovládacích prvkov. Predpokladá sa preto, že s faceliftom VW prinesie rýchlejšie reagujúce dotykové obrazovky a odstráni niektoré chyby.

Volkswagen Golf zadné svetlomety
Foto: Volkswagen
Príde aj s dieselom

Okrem toho sa očakáva, že VW ponúkne aj zvyčajné aktualizácie farieb a čalúnenia, ktoré udržia faceliftovaný Golf atraktívny. Predpokladá sa, že pod kapotou sa zachová podobná zostava pohonných jednotiek ako v prípade súčasnej verzie. Nemali by tak chýbať ani vysokovýkonné modely Golf GTI a Golf R. Volkswagen určite ponúkne aktualizovaný Golf aj s dieselovými motormi pod kapotou, uvidíme však dokedy.

Očakáva sa, že faceliftovaný model sa začne predávať začiatkom roka 2024, čo bude 50 rokov od prvého uvedenia ikonického hatchbacku. Golfu nie sú cudzie špeciálne edície na oslavu jeho rôznych výročí (najmä vo výbave GTI), takže si budeme musieť počkať a uvidíme, ako si Volkswagen toto výročie pripomenie. Model Golf 8 sa pripojí k revitalizovanému radu spaľovacích modelov vrátane úplne nového Tiguanu a Passatu a výrazne modernizovaného Touaregu.

Volkswagen Golf
Zdroj: AutoExpress

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokTEST Jaguar F-Pace SVR – skoro som ohluchol
Nasledujúci článokČínsky Mercedes GLS za polovičnú cenu. Huawei má luxusné SUV