Domov News Suzuki Jimny ako hothatch? V Japonsku je možné všetko

Suzuki Jimny ako hothatch? V Japonsku je možné všetko

Foto: DAMD

Môže Suzuki Jimny vyzerať podobne ako Lancia Delta Integrale? Ak by ste si chceli pozrieť model Jimny ako „hothatch“, nech sa páči. Späť do minulosti, presnejšie do 80. rokov minulého storočia. Presne tam sa dostanete pri pohľade na toto upravené Suzuki.

Suzuki Jimny sa častokrát stáva obľúbeným modelom pre rozličných úpravcov a tuningových nadšencov po celom svete. Síce subjektívne, ale Suzuki Jimny má podľa názoru viacerých vcelku zaujímavý dizajn. Jeho štvrtá generácia v poradí sa pýši hranatým vzhľadom a pripomína niečo ako Mercedes triedy G vypraný na 90 stupňoch. Dokonca sa viacerí úpravcovia snažili dostať ho do prevleku Fordu Bronco či Jeepu Cherokee.

Foto: DAMD
Skoro ako Renault 5

Tentokrát si však Jimny vyskúša prevtelenie do niečoho iného ako SUV a off-road prevleku. Japonská spoločnosť DAMD sa rozhodla postaviť Jimny do role hothatchu z minulosti, presnejšie z 80. rokov. Prvý z balíčkov vďaka svetlometom, nárazníku a mriežke chladiča výrazne pripomína ikonický Renault 5 Turbo.

Suzuki Jimny
Foto: DAMD

Zadná časť dostala aj menší spojler a biele disky kolies značky OZ, ktoré majú evokovať práve pretekársky špeciál Renault 5 Turbo. Aby ste si tieto modely nesplietli, na dvere pribudol nápis „non Turbo“. Preto od tohto modelu nečakajte zážitky porovnateľné s legendou od Renaultu. Druhý z balíčkov odkazuje na ešte väčšiu legendu.

Foto: DAMD
Pod kapotou nič nové

Rally legenda Lancia Delta Integrale sa stala námetom pre balíček úprav od DAMD. Suzuki tak dostane do vienka ikonické štyri okrúhle svetlomety so žltými hmlovými svetlami a nesmie chýbať ani mriežka chladiča v štýle Delta Integrale. Rovnako tak pribudli aj biele disky OZ a väčší zadný spojler. Pod kapotu sa ale rally náčinie nedostalo.

Suzuki Jimny
Foto: DAMD

Zmenami prešiel iba dizajn tohto automobilu. Pod kapotou sa žiadne zmeny nekonajú. Takže pod kapotou nájdete atmosférický štvorvalcový motor s objemom 1,5 litra a výkonom 75 kW. Japonskí záujemcovia o toto vozidlo si dokonca musia vystačiť ešte s menším trojvalcovým motorom s objemom 0,7 litra a výkonom iba 47 kW.

Suzuki Jimny
Foto: DAMD

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.8 / 5. Počet hodnotení 19

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcaranddriver.com
Predchádzajúci článokVlani zahynulo na slovenských cestách 258 osôb, najviac od roku 2015
Nasledujúci článokZomrel Herbert Linge, dablér Steva McQueena z filmu Le Mans