Domov News BMW M hlási rekordné predaje. Prvýkrát sa dostali cez dôležitý míľnik

BMW M hlási rekordné predaje. Prvýkrát sa dostali cez dôležitý míľnik

Foto: BMW

BMW M má za sebou historický rok. Predalo vôbec najviac vozidiel za jeden kalendárny rok a po prvýkrát prekonalo významný míľnik.

Začiatok nového roka tradične patrí štatistikám a bilancovaniu. Automobilky svetu prezentujú svoje predajné čísla za uplynulý rok a chvália sa finančnými výsledkami. Výnimkou nie je ani BMW a jeho športová divízia M. Rok 2023 bol pre ňu navyše fantastický.

Nárast takmer 15 %

Vôbec po prvýkrát v histórii predalo BMW M viac než 200-tisíc vozidiel za jeden kalendárny rok. Aby sme boli presní, ich nový rekord činí 202 530 áut, čo na športovú divíziu nie je vôbec maličkosť. O ostré BMW modely je obrovský záujem, pričom medziročný nárast predstavuje až 14,3 percent.

Domáci trh však nebol pre BMW M najdôležitejším. Najviac sa mu totiž darilo v Amerike. Nemecku patrila „len“ druhá priečka a pomyselné pódium uzatvárala Veľká Británia. Teda zloženie ako aj v predchádzajúcom roku. „S historickým rekordom viac ako 200 000 dodaných vozidiel sme dosiahli míľnik vo finančnom roku 2023. Pôsobivý dopyt je skvelým potvrdením toho, že s naším rozmanitým produktovým portfóliom triafame klinec po hlavičke,“ hovorí Sylvia Neubauer, viceprezidentka pre zákazníkov, značku a predaj v BMW M.

BMW M
Foto: BMW

Mimoriadne sa darilo aj prvému elektrickému modelu divízie BMW i4 M50, ktorý sa druhý rok po sebe stal jedným z najpredávanejších modelov. V uplynulom roku však k nemu pribudli aj ďalšie elektrické modely, a to i5 M60 a i7 M70. Za úspechom značky v 2023 však výraznou mierou stojí aj BMW M3, M4, ako aj dlho očakávané M3 Touring.

S celkovým počtom 2 253 835 vozidiel dodaných zákazníkom na celom svete v roku 2023 zaznamenala značka BMW medziročný rast o 7,3 %, pričom predaj dosiahol nové historické maximum. 330 596 vozidiel pritom bolo plne elektrických, čo je medziročný nárast o 92,2 %.

Plány na 2024

Diverzifikácia portfólia BMW M bude pokračovať aj v budúcom roku. Okrem pripravovanej modernizácie troch najúspešnejších modelov značky, M3, M4 a M2 je plánovaný aj príchod BMW M5 Touring, ktorý poskytne ďalší impulz a získať si bude chcieť nové cieľové skupiny zákazníkov. Ešte predtým však BMW i5 M60 xDrive Touring doplní ponuku plne elektrických vozidiel.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJBMW
Predchádzajúci článokMazda vzkriesila športovú divíziu, aké sú plány Spirit Racing?
Nasledujúci článokFord Kuga prišiel o diesel, plugin pridal na výkone