Peugeot doniesol na autosalón v Paríži aj krásny retro-futuristický koncept s názvom e-Legend. Samozrejme, poháňa ho elektrina a Peugeot uvádza dojazd až 600 km.

Šéf automobilky Peugeot, Jean-Philippe Imperato, tvrdí, že: „Peugeot e-Legend je technickým manifestom. Jedná sa o víziu automobilky, ktorá sa zameriava na technologicky pokročilú budúcnosť. Elektromobilita a autonómne riadenie je akýmsi vyjadrením hlbších pocitov. Nuda v našom DNA nikdy nebude zakorenená.“

Súhlasíme, nuda je slovo, ktoré vám pri pohľade na tento krásny koncept, odkazujúci na Peugeot 504 Coupé, určite nenapadne. A podčiarkujú to aj parametre. e-Legend je totiž elektromobil s výkonom 340 kW (462 k) a krútiacim momentom 800 Nm. Z nuly na rýchlosť 100 km/h dokáže vystreliť za rovné 4 sekundy a maximálna rýchlosť sa zastaví na 220 km/h. Peugeot taktiež sľubuje expresné nabitie v priebehu 25 minút a za tento čas nabíjania bude môcť újsť až 500 kilometrov. Podľa normovaného cyklusu a batérie s výdržou 100 kWh má koncept dojazd 600 kilometrov.

Viac o krásnom koncepte z dielne Peugeotu v článku:

http://www.startstop.sk/2018/09/20/retro-futuristicky-koncept-peugeot-e-legend-slubuje-dojazd-az-600-kilometrov/

Zdroje: Peugeot | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAutosalón Paríž: Európska premiéra Škoda Kodiaq RS a predstavenie Vision RS!
Nasledujúci článokAutosalón Paríž: Malé veľké Suzuki Jimny