Domov Poradňa Škoda ponúka jedinečný balíček pre majiteľov elektromobilov. Nabíjajte doma za minimum, vďaka…

Škoda ponúka jedinečný balíček pre majiteľov elektromobilov. Nabíjajte doma za minimum, vďaka…

Elektromobilita na Slovensku napreduje a s ňou prichádza aj otázka samotného nabíjania. Najvýhodnejším spôsobom ako dobíjať elektromobil je práve využitie domácej siete. Škoda ponúka svojim zákazníkom kompletný servis pre služby nabíjania elektromobilu, od kontroly elektroinštalácie budúceho inštalačného miesta, cez samotnú odbornú montáž nabíjačky wallbox Škoda iV, až po poradenstvo v oblasti energetickej sebestačnosti vášho domu. Nabíjať tak môžete prakticky za minimálne tarify, aké sú vstupné náklady?

Vo všetkých našich testoch elektrifikovaných vozidiel, apelujeme na budúcich majiteľov aby dôkladne zvážili svoje možnosti nabíjania. Elektromobil alebo plug-in hybrid je skvelou alternatívou, ktorá však nie je vhodná pre každého, to treba povedať hneď na začiatku. Pokiaľ máte kde nabíjať, prichádza na rad druhá fáza. Tou je kalkulácia výdavkov a spôsob kde a ako budete vaše vozidlo dobíjať tak, aby ste dosiahli čo možno najvyššiu efektivitu a úsporu.

Škoda ENYAQ ponúka viac ako Audi Q4! Ako je to možné?

Priemerná cena elektrickej energie pre domácnosti sa v roku 2021 na Slovensku pohybuje v rozpätí 0,12 až 0,17€ / kWh. Čo znamená že napríklad Enyaq iV 80 so 77 kWh využiteľnou kapacitou akumulátora nabijete na 100% za zhruba 10€. Pokiaľ by ste využili niektorú z verejne prístupných nabíjačiek súkromných spoločností, jedna kWh by vás vyšla od 0,9 až po 0,49€ / kWh, v závislosti od zvoleného paušálneho programu alebo rýchlosti nabíjania. Je teda viac než zrejmé, že nabíjanie z verejných nabíjačiek, je z dlhodobého hľadiska drahšie. Pre potreby každodenného nabíjania je omnoho výhodnejšie využíť vlastnú domácu sieť.

Nabíjanie plug-in hybridov a elektromobilov v domácnosti nie je tak pragmatické ako sa môže na prvý pohľad zdať. Áno, dokážete nabíjať aj z bežnej zásuvky, ale prichádzate o možnosť ušetriť čas a aj  peniaze. Škoda, ako jedna z prvých značiek automobilov na Slovensku, ponúka pre oblasť domáceho nabíjania majiteľom elektrifikovaných vozidiel, špeciálny zákaznícky servis, respektíve službu.

Ako to funguje?

V prvom rade je potrebné preveriť vašu domácu elektroinštaláciu, či je schopná nabíjať elektromobil bezpečne. Pokiaľ chcete ušetriť čas, je dobré siahnuť po wallboxe Škoda iV, ktorý je schopný nabíjať podstatne rýchlejšie. Úsporu financií dosiahnete nabíjaním mimo špičky, kedy je energia lacnejšia.

Škoda ponúka balíčky eMobility ktoré predstavujú kompletný ekosystém pre majiteľov elektrifikovaných vozidiel. V spolupráci s profesionálnymi a autorizovaným inštalačným partnerom, sa tak postará o celý proces od plánovania až po samotnú realizáciu. V ponuke sú tri balíčky, od základného určeného pre nenáročných klientov až po najväčší s ktorým môžete premeniť váš domov na energeticky sebestačnú štruktúru a vďaka fotovoltaike využívať energiu ktorá je zadarmo.

Balík S

Pokiaľ nepotrebuje výkonný wallbox a stačí vám aj nabíjanie z bežnej domácej zásuvky, tento balík je pre vás ideálnym. Ešte pred dodaním vozidla vám autorizovaný odborník príde skontrolovať elektroinštaláciu a zistí, či je dimenzovaná pre bezpečné nabíjanie. V prípade nedostatkov vám špecialista odporučí nasledovný postup a úpravy. Home Check vám zaistí bezpečnú prevádzku počas nabíjania, tak aby nedošlo ku skratu alebo inej neočakávanej situácii. Cena tohto balíku, ktorý zahŕňa kontrolu a odborné preverenie je 136€.

Balík M

Tento variant je určený pre tých, ktorí požadujú vyšší nabíjací výkon, vďaka inštalácii wallboxu. Certifikovaný špecialista vykoná kontrolu miesta, kde bude nabíjačka inštalovaná. Súčasťou balíka je aj odborná montáž zvoleného zariadenia. Cena tejto služby je 368€ za predpokladu, že výsledok Home Checku potvrdí, že miesto inštalácie je pripravené na okamžitú montáž wallboxu a nie sú potrebné žiadne ďalšie inštalačné práce, alebo materiál. Pre zabezpečenie odbornej montáže v súlade s legislatívou, alebo na požiadanie zákazníka inštalačný partner vypracuje individualizovanú cenovú ponuku, zohľadňujúcu priania zákazníka a legislatívno-technické požiadavky. K týmto nákladom je potrebné prirátať aj cenu jedného z 3 wallboxov ŠKODA iV podľa voľby zákazníka. Výhodou je, že celý proces aj s revíznou správou zabezpečí profesionálny dodávateľ a vy sa tak nemusíte o nič starať.

Na výber máte tri rôzne wallboxy na striedavý prúd, základný wallbox Škoda iV, verziu wallboxu Škoda iV Connect s Wi-Fi a LAN pripojením k internetu, alebo Škoda iV  Connect + s LTE modulom navyše a certifikovaným elektromerom. Verzia Connect a Connect + je prepojená s mobilnou aplikáciou a autorizáciu môžete vykonať pomocou čipovej karty RFID s možnosťou využitia viacerých používateľov. Všetky tri verzie disponujú totožným výkonom nabíjania na úrovni max 11 kW. Cena Wallbaxu Škoda iV  je 680€, verzia Connect vás výjde na 940€ a 1 310€ si pripravte za verziu Connect +.

Balík L – cesta k energeticky sebestačnej domácnosti

Posledný balík, ponúka možnosť poradenstva pri tvorbe alebo dotváraní si energeticky sebestačného domova. Je určený pre tých najnáročnejších klientov, ktorí majú záujem o komplexné riešenie energetiky domácnosti alebo firmy. K energetickej sebestačnosti smeruje čoraz viac domácností, či už inštaláciou slnečných kolektorov na ohrev vody alebo komplexným riešením fotovoltaických panelov a úložiska energie.

Balík L ponúka riešenie presne pre takýchto zákazníkov, kedy energiu viete získavať prostredníctvom solárnych panelov, pričom nespotrebovaný zostatok dokážete uložiť do batérii. Cena balíku L je preto individuálna a zodpovedá požiadavkám a navrhnutým riešeniam. Vstupné náklady na takýto projekt predstavujú náročnejšiu investíciu, ktorá sa však v priebehu niekoľkých rokov vráti v podstatne väčšom rozsahu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokOffroadisti tešte sa, prichádza Ford Bronco Raptor
Nasledujúci článokRolls-Royce predstavil svoj elektrický model s názvom Spirit of Innovation