Domov Poradňa Kvalitné autodiely: Jednoduchý spôsob, ako predĺžiť životnosť vozidla

Kvalitné autodiely: Jednoduchý spôsob, ako predĺžiť životnosť vozidla

Predovšetkým z cenových dôvodov sa mnohí automobiloví nadšenci uchýlia k náhradným dielom od neznámych značiek, kde prekvapivo nízka obstarávacia cena je dosiahnutá výlučne nižšou kvalitou. Vašej vyššej bezpečnosti na cestách a dlhej životnosti auta však pomôžu len kvalitné autodiely, o ktorých pôvode máte čo najviac informácií.

Prevádzka auta po mnoho rokov je nákladná záležitosť. Okrem pohonných hmôt, poistenia auta či dane z vozidla je to práve výmena opotrebovaných a náhradných dielov, ktorá vedie k nevyhnutným výdavkom a zabezpečuje bezpečné a správne používanie vozidla. Nový zotrvačník od overeného predajcu je však to najlepšie a správne riešenie.

Prečo je používanie originálnych autodielov také dôležité

Motorové vozidlo je kvalitné a komplexné zariadenie, do ktorého bolo v priebehu posledných desaťročí inštalovaných stále viac technológií a častí vozidiel. Všetci vodiči a majitelia vozidiel očakávajú od svojho auta maximálnu dynamiku a bezpečnosť v kombinácii so špičkovým komfortom a ďalším vybavením.

Aby ste ale z vozidla dostali to najlepšie, všetky časti vozidla musia byť čo najlepšie zladené. Ak časom namontujete do auta viac dielov od rôznych výrobcov, výkon vozidla sa nevyhnutne zhorší a prispeje k postupnému znehodnoteniu vášho auta. Investovať do originálnych autodielov je preto pre vás aj vaše auto tá najlepšia cesta.

Ak si chcete ušetriť čas aj peniaze, vyhýbajte sa rizikovým faktorom opotrebovania dielov

Riziko v premávke samozrejme stúpa aj vtedy, ak sa technický stav vozidla mesiace nekontroluje. Aj keď nevyhnutnosť kontrol svojím nariadením podporuje aj štát, môže dôjsť v rámci intervalov kontrol k značnému opotrebovaniu dielov. Tento negatívny vývoj podporujú rôzne faktory, medzi ktoré najčastejšie patria:

  • vysoký nájazd km za týždeň/mesiac;
  • veľmi dynamický a agresívny štýl jazdy;
  • nepriaznivé vonkajšie vplyvy ako mokro, sneh a chlad;
  • jazda na nerovnom teréne.

Ak je prítomný jeden alebo viacero z týchto faktorov, odporúča sa automatická kontrola v intervaloch šiestich mesiacov. Aj tu je vhodné navštíviť odbornú dielňu, ktorá vozidlo skontroluje podľa pevných plánov a riadi sa jasnými referenčnými hodnotami pre rôzne merania. Spolu s kvalitnými autodielmi je to pre vaše vozidlo a bezpečnosť na cestách to najlepšie riešenie.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW ponúka vyhrievané sedadlá za 18 eur mesačne. Predplatné za príplatkovú výbavu je budúcnosť
Nasledujúci článokChiptuning: Väčší výkon a ťah bez investície do nového auta