Domov Poradňa Chiptuning: Väčší výkon a ťah bez investície do nového auta

Chiptuning: Väčší výkon a ťah bez investície do nového auta

Chiptuning znie ako perfektné riešenie pre fanúšikov áut a motorov. Mnohí si predstavujeme väčší výkon a väčší ťah bez investície do nového auta s veľkým výkonom pod kapotou. Pred ladením čipu si však treba ujasniť niektoré základné otázky.

Ich zodpovedaním si môžete pomocou ladenia chipu svoje vozidlo vylepšiť k dokonalosti podľa svojich predstáv.

Ako chiptuning funguje?

Moderné motory všetkých výrobcov automobilov sú regulované elektronickým riadením motora. Rozhodujúcim faktorom je tu softvér, ktorý prenáša zodpovedajúce signály do senzorov, teda riadiaceho centra motora.

S tuningovým čipom dostane vaše auto všetko. Kvalitný chiptuning určuje vstrekované množstvo a plniaci tlak a je rozhodujúci, pokiaľ ide o maximálnu rýchlosť a výkon auta. Chiptuning znamená tuning motora – teda zvýšenie výkonu – pomocou prídavnej riadiacej jednotky, ktorá sa inštaluje pod kapotu pomocou zásuvného procesu.

Pôvodný softvér zostáva nedotknutý. Ladiaci čip zasahuje do dátovej komunikácie a zlepšuje signály, ktoré sa potom prenášajú do systému Common Rail motora. Takto sa dá naplno nasadiť motor, ktorý obsahuje rezervy poskytnuté výrobcom.

Prečo sa oplatí?

Najväčšie plus chiptuningu je viac výkonu a väčšia trakcia. S týmto nárastom výkonu sú oneskorenia turba minulosťou a slabiny pri štartovaní sú kompenzované nielen spoľahlivým imobilizérom. Predbiehacie manévre by sa mali výrazne uľahčiť. Maximálna rýchlosť je len o niečo vyššia ako u štandardného vozidla, ale zrýchlenie je výrazne lepšie .

Chiptuning nie je vhodný len na pretekársku dráhu, ale je primárne určený na každodenné použitie. Jednoduchá inštalácia a dodatočný výkon cca 25 % robia z prídavných riadiacich jednotiek dobrú voľbu pre každého, kto veľa jazdí a chce si užiť viac radosti z účasti na vozovke.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.3 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKvalitné autodiely: Jednoduchý spôsob, ako predĺžiť životnosť vozidla
Nasledujúci článokVšetko, čo potrebujete vedieť o čistení DPF filtra