Domov Poradňa LED auto žiarovky: Spôsob, ako znížiť zaťaženie batérie a vašej peňaženky

LED auto žiarovky: Spôsob, ako znížiť zaťaženie batérie a vašej peňaženky

Technologický vývoj v automobilovom priemysle viedol v posledných rokoch k dôležitým krokom vpred, najmä pokiaľ ide o bezpečnosť. Spomedzi rôznych prvkov, ktoré zlepšili šoférovanie motoristov, sú LED žiarovky do áut určite jedným z najobľúbenejších zariadení, a to vďaka ich veľkej svetelnej kapacite.

Okrem toho vás prekvapí ich výhodná cena a najmä dlhá životnosť, vďaka ktorej ušetríte nielen peniaze, ale aj čas a nervy pri neustálej výmene týchto doplnkov.

Výhodou je vysoká životnosť

Keď hovoríme o LED žiarovkách pre autá, máme na mysli konkrétny typ svetlometu. Skratka LED je skratka pre Light Emitting Diode a označuje činnosť tohto zariadenia prostredníctvom polovodičovej diódy, ktorá pri prechode elektrického prúdu vyžaruje svetelné žiarenie.

Na rozdiel od tradičných autožiaroviek zaručujú led žiarovky oveľa dlhšiu životnosť, dokonca až 100 000 hodín, vďaka absencii sklenených a kovových vlákien, čo určite oceníte aj pri dôležitom LED osvetlení ŠPZ.

Šetria čas aj peniaze

Ďalšia výhoda LED autožiaroviek sa týka úspory energie, ktorú tieto zariadenia zaručujú. Na ich prevádzku je totiž potrebné minimálne množstvo energie a výťažnosť je oveľa vyššia ako u klasických žiaroviek, čím si šetríte čas pri neustálej výmene a peniaze.

Zlepšia výhľad na vozovku

LED žiarovky pre autá v skutočnosti vyžarujú čistý lúč svetla, ktorý znižuje rozptyl a umožňuje oveľa lepšie osvetlenie ako štandardné autožiarovky. Najnovšie autá preto používajú LED svetlomety, nielen pre predné, ale aj zadné svetlá. Tento výber nie je diktovaný len estetickými dôvodmi, keďže tieto svetlomety vyhovujú každej bizarnej požiadavke dizajnérov, ale aj bezpečnostnými otázkami, o čom sa pri nutnosti neustáleho fungovania LED parkovačky určite presvedčíte.

V skutočnosti majú LED autožiarovky pre autá minimálny čas zapaľovania v porovnaní s tradičnými, čo v prípade núdzového brzdenia môže znamenať plus pre vašu bezpečnosť. Samozrejme, LED autožiarovky sú aj o dizajne, ktorý je v prípade LED diód na aute oveľa prívetivejší. Stačí si vybrať správny model.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPaletové a vysokozdvižné vozíky sa postarajú o efektívnosť logistiky za vás
Nasledujúci článokAko správnym ručným umývaním auta predĺžiť jeho životnosť