Domov TECH Paletové a vysokozdvižné vozíky sa postarajú o efektívnosť logistiky za vás

Paletové a vysokozdvižné vozíky sa postarajú o efektívnosť logistiky za vás

Kľúčovým slovom každého skladu je efektivita. Mnoho spoločností o tom hovorí, ale existuje len málo tých, ktoré si skutočne kladú otázku o korekciách, ktoré treba zaviesť na zlepšenie výkonnosti. Medzi prvými krokmi, ktoré môže firma vykonať na zlepšenie svojej výkonnosti, nájdeme analýzu nástrojov používaných v sklade, ako prvé spomedzi všetkých vysokozdvižných vozíkov.

Prechod z používania vysokozdvižných vozíkov so spaľovacím motorom na elektrické, prípadne z elektrických s olovenými akumulátormi na lítium-iónové môže byť prvým krokom k zvýšeniu konkurencieschopnosti spoločnosti.

V tomto zmysle sú elektrické vysokozdvižné a rovnako efektívne paletové vozíky nevyhnutnými nástrojmi pre manipuláciu s tovarom, pretože zvládajú účinnosť, výkon, všestrannosť a nízke emisie.

Top 5 výhod z používania elektrických paletových a vysokozdvižných vozíkov

Používanie nástrojov, ktoré využívajú špičkové technológie, ako v prípade paletových a vysokozdvižných vozíkov, prináša množstvo výhod pre aktivity spoločnosti.

  • Moderné elektrické vysokozdvižné vozíky majú veľmi nízke emisie;
  • Elektrické vysokozdvižné vozíky majú vysoké bezpečnostné štandardy, najmä tie, ktoré sú poháňané lítium-iónmi, pretože sa dajú kedykoľvek dobiť;
  • Elektrické vysokozdvižné vozíky sú mimoriadne tiché. Tichý vysokozdvižný vozík je výhodou pre bezpečnosť a komunikáciu na pracovisku, ale aj pre zdravie obsluhy. Hlasné zvuky totiž môžu rušiť pozornosť, spôsobiť bolesti hlavy, stres a únavu;
  • Elektrické vysokozdvižné vozíky majú nízke prevádzkové náklady, aj keď sa počiatočná investícia do vozíkov s lítium-iónovými batériami zdá byť vyššia ako do vozíkov s vnútorným spaľovaním, z dlhodobého hľadiska sa výber vyplatí;
  • Elektrické vysokozdvižné vozíky sú vhodné pre všetky typy aplikácií, vnútorné aj vonkajšie na rozdiel od spaľovacích. Elektrický vysokozdvižný vozík je dnes rovnako výkonný a odolný ako naftový alebo LPG.
Pridaná hodnota udržateľnosti

Ak by sme mali ísť do detailov, vozíky predstavujú „ ekologicky zodpovedné “ riešenie, pretože ide o prístroje s veľmi nízkymi emisiami, ktoré sú v prípade využívania zelenej elektriny nulové.

To sa premieta do zdravšieho a nákladovo efektívnejšieho skladu:

  • už žiadne výfukové plyny alebo iné toxické plyny;
  • odpadá potreba vetrania a tým nižšie náklady na vykurovanie;
  • znížené sú aj náklady na energiu, pretože tieto energeticky účinné nákladné vozidlá spotrebúvajú iba energiu, ktorú skutočne potrebujú.

Elektrické vysokozdvižné a paletové vozíky sú pre vašu firmu, stavbu alebo sklad to najlepšie riešenie, ktoré sa postará o vysokú efektivitu práce pri minimálnej záťaži rozpočtu a životného prostredia.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVšetko, čo potrebujete vedieť o čistení DPF filtra
Nasledujúci článokLED auto žiarovky: Spôsob, ako znížiť zaťaženie batérie a vašej peňaženky