Domov Recenzie TEST SsangYong Tivoli Grand – toto je dôvod prečo automobilka raketovo rastie

TEST SsangYong Tivoli Grand – toto je dôvod prečo automobilka raketovo rastie

Značka SsangYong aktuálne zažíva výborné obdobie. Jej predaje doslova raketovo vystrelili a preto sme boli zvedaví, čím Kórejčania zaujali slovenského zákazníka. Do rúk sa nám dostal model Tivoli Grand, čiže stredne veľké rodinné SUV. Samozrejme, počiatočné predsudky tu boli, ale po týždni sa ukázalo, že SsangYong to má rozohrané veľmi dobre.

Prečo SsangYong raketovo rastie? 🚀📈 Tivoli Grand TEST

Na krásu to nehrá

Autá od tejto značky boli dlho tak trochu čiernymi ovcami, keďže prichádzali s nie príliš vydareným dizajnom, a diskutabilným interiérom. Dnes sa už dizajnéri skrotili a aj keď sa o Tivoli stále nedá hovoriť, ako o vyslovene peknom aute, jeho krivky nikoho neurazia. Ak dokonca holdujete ázijskému dizajnu, prídete si na svoje.

Cenová mágia

Hlavným ťahákom Tivoli je jeho cenovka. Nami testovaná plná výbava stála menej, ako 22 000€ a dostupné je od 17 000€. To sú na dnes výborné čísla, ak si vezmeme, že za tieto peniaze dostaneme 4,5 metrový kusisko auta so 740 litrovým kufrom.

Nízka cenovka sa nepodpísala na výbave, ktorá disponuje všemožnými komfortnými a asistenčnými prvkami. Vyhrievané sedadlá, volant, bezdrôtové nabíjanie, asistent parkovania a dokonca aj varovanie pred vytočenými kolesami pri parkovaní. To je len malý výber z bohatej ponuky, ktorá vás donúti prekusnúť predsudky. Nič však nie je iba pekné a v interiéri nájdeme lacnejšie materiály, pričom je tu vo veľkej miere využitý lesklý klavírový lak. Čmuhy a prach sú tak na dennom poriadku. 

Pod kapotou nenájdete maličký trojvalec, ale schopný  benzinový štvorvalec s objem 1,5 litra s preplňovaním a výkonom 120 kW (163 k). Za príplatok ho môžete mať aj s automatickou prevodovkou, čo je opäť veľké plus v tejto cenovej kategórii. Motor však má jeden háčik a o ňom sa dozviete v našej videorecenzii.

Prečo SsangYong raketovo rastie? 🚀📈 Tivoli Grand TEST

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠportové auto na každý deň? Najprv si zistite aké má sedačky
Nasledujúci článokDovolenka autom k Jadranu bude stáť viac, nie však kvôli palivu