Na ženevskom autosalóne sa aktuálne predstavila zmenšenina modelu Stelvio – Tonale. Kompaktné SUV je založenej na rovnakej platforme ako Jeep Renegade.

Na trhu prémiových SUV-čiek je to ako keby ste sa prechádzali na preplnenom trhu s domácou zeleninou. Kráčate, vidíte kopu rôznych pochúťok, ale každá je niečím špecifická. A tak to momentálne vyzerá aj po debute úplne nového modelu Alfa Romeo – Tonale.

Taliansky výrobca automobilov odhalil koncepciu nového modelu a zaradil sa do radu za Stelvio. Pod kožou je Tonale založená na úplne rovnakej platforme ako Jeep Renegade, ale prináša nám kompletne iný pohľad ako jeho americká verzia.

Aj v tomto prípade sa konštruktéri inšpirovali úspechom a dizajnom staršieho brata Stelvio. A prečo nie? Keď je dizajn funkčný a púta pozornosť, tak ho netreba prerábať od najmenšej skrutky. Tonale  má výrazný ňufák s predĺženým predným previsom, tradičnou mriežkou v štýle Alfa a štíhlymi svetlometmi s troma žiarovkami.

Celkovo je vzhľad auta veľmi dravý a agresívny, a nám sa to páči! Dlhá kapota vedie cez čelné sklo až k nízkej streche a prelína sa so zadným koncom. Pravdepodobne ale bude výrobný model ešte upravený o iné spätné zrkadlá či koncové svetlá, ktoré sa nám zdajú malé.

Nie sú zatiaľ informácie o motorizácii a použitých agregátoch, ale dá sa povedať, že pohonné jednotky budú stiahnuté z iných segmentov v rámci skupiny FCA. Baviť by sme sa mohli aj o najnovších zážihových motoroch Firefly, ktoré sa nachádzajú v mechanicky podobnom Fiat 500X, ale s poriadnou atrakciou hybridného pohonu.

Autosalón Ženeva: Výstavná premiéra Škoda Kamiq a Vision iV

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAutosalón Ženeva: Aurus Senat, ruský pokus o S-class?
Nasledujúci článokAutosalón Ženeva: Audi Q4 e-Tron Concept