BMW oficiálne predstavilo nové veľké SUV označené ako X7, ktoré má prísť na trh na jar roku 2019. Hoci podľa mnohých ide o najväčšie a najluxusnejšie BMW minimálne v rámci SUV modelov značky, mníchovská automobilka by mohla priniesť ešte niečo o level vyššie: BMW X8. 

Nedávno predstavené BMW X7, ktoré síce už má ceny v nemeckom konfigurátore, no oficiálne má prísť na trh až na jar budúceho roku, je špeciálne v mnohých ohľadoch.  Nielen, že ide o doteraz najväčšie SUV z dielne mníchovskej automobilky, ale v rámci modelov označených ako X nemá svojho športovo strihnutého brata. Najmenšia X1 má štýlovejšiu X2, väčšia X3 zasa SUV coupé alebo teda SAC X4 a X5 zasa zakladateľa tohto prazvláštneho segmentu – model X6. Avšak o modeli BMW X8 ani chýru ani slychu. No ako by to vyzeralo, ak by sa v Mníchove predsa len rozhodli niečo také postaviť?

Našťastie, existuje zázračný program, ktorý pomáha modelkám vyzerať lepšie na obálkach časopisu už takmer tri dekády – Photoshop. A našťastie existujú ľudia, ktorí ho dokážu využiť aj inak. Dôkazom je umelec, ktorý si hovorí Ascariss Design. Ten sa pozrel na to, ako by vyzeral športovejšie strihnutý mastodont postavený na základoch veľkej „iks sedmičky“. Rovnako, ako v prípade ostatných sesterských modelov X, aj X8 má prednú časť, ktorej dominujú možno až nevkusne veľké ľadvinky, totožnú s X7. No tu však podobnosť končí – karoséria naberá za B-stĺpikom plynulý spád, čím poskytuje agresívnejší a športovejší celkový look auta.

No podľa všetkého ide len o virtuálny náhľad modelu, ktorý sa pravdepodobne nikdy nestane realitou. Zatiaľ čo model X7 ponúka kráľovský priestor pre celkovo až siedmich cestujúcich a ponúka tak majiteľovi pridanú hodnotu oproti povedzme menšiemu bratovi X5, BMW X8 by v porovnaní s modelom X6 prinieslo len malú pridanú hodnotu. Kvôli siluete kupé by sedenie v treťom rade jednoducho nebolo možné a štyroch až piatich cestujúcich odvezie relatívne pohodlne aj BMW X6. Väčšia X8 teda z tohto hľadiska nedáva absolútne žiaden zmysel.

Virtuálny dizajn X8 vychádza z dizajnu X7 xDrive40i vo výbave Pure Excellence, respektíve na modeli X7 M50d s dieselovým motorom, ktorému pomáhajú hneď 4 turbá. V zásade by boli obe pohonné jednotky ideálne pre SUV s veľkosťou X8, no zatiaľ neexistuje žiaden ani len slabý náznak toho, že BMW niečo podobné plánuje.

Zdroje:, ascariss design, ascariss design instagram, BMWblog | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW radu 3 E30 s prúdovým motorom? Rusko je predsa krajina neobmedzených možností
Nasledujúci článok10 dôkazov, že nemecké auto neznamená vždy nemeckú kvalitu