Domov AUTOSALÓN FRANKFURT Aktuálne z Frankfurtu 2019: Audi dominuje praktickým superšportom

Aktuálne z Frankfurtu 2019: Audi dominuje praktickým superšportom

Audi RS6

Stánok Audi aktuálne budí na na frankfurtskom autosalóne mimoriadnu pozornosť. Okrem legendárnej RS6 si tam môžete pozrieť aj RS7 a SQ8.

Ingolstadtské Audi zaberá so svojou expozíciou obrovskú časť jednej z výstavných hál. Popri elektrických konceptoch a starších “S-kách” a “RS-kách” tu návštevnici nájdu aj veľmi ostré novinky. Tie ponúkajú výkon superšportových kupé v kombinácií s praktickým batožinovým priestorom a dostatkom pohodlia pre štyroch cestujúcich.

K najatraktívnejším kúskom, aspoň podľa dĺžky radu ľudí čakajúcich na možnosť prezrieť si kabínu, patrí legendárne Audi RS6. V poradí už štvrtá generácia tohto unikátneho rodinno-športového auta posúva novinku do úplne nového levelu. Ihneď po nastúpení na vás zapôsobí vysoko kvalitná a na dotyk mäkká biela koža. Tá v spojení so špičkovým spracovaním, športovými sedačkami a červeným lakom exteriéru vytvára naozaj unikátnu atmosféru. Podobne sú na tom aj sedadlá vzadu, ktoré sú na moje prekvapenie veľmi dobre tvarované a podržia v zákrutách.

Pod kapotou pracuje už známy motor V8 biturbo s objemom 4 litre. Agregát s výkonom 441 kW v spolupráci s automatickou prevodovkou a pohonom všetkých štyroch kolies Quattro vystrelí toto vyše dvojtonové rodinné monštrum z 0 na 100 km/h za neuveriteľných 3,6 sekundy. Nielen vodič, ale najmä okoloidúci a susedia, ocenia klapky vo výfukových zakončeniach, vďaka ktorým viete zvukový prejav tohto monštra rapidne obmedziť.

Rovnakými hodnotami disponuje aj “športovejší” brat rodinného kombíku s označením RS7. Ten je rovnako ostrý a navyše má vďaka klesajúcej streche nižší aerodynamický odpor. Detailom, ktorý upútal našu pozornosť, bol kryt batožinového priestoru, ktorý sa automaticky zasúva po zavretí piatych dverí. Samozrejme, v Audi RS6 sa odvezú pasažieri pohodlnejšie aj vzadu, no musíte rátať s tým, že cieľová skupina zákazníkov tohto modelu má doma aspoň jedno ďalšie auto.

Zlatým klincom je nové Audi SQ8. Čo sa týka pohonu, disponuje technikou zo sesterskej SQ7-čky. Pod kapotou sa teda ukrýva štvorlitrový naftový osemvalec v kombinácií s mild-hybridom s výkonom 429 koní a maximálnym krútiacim momentom 900 Nm. Interiér je opäť perfektne spracovaný, pričom efektne spája športovú charakteristiku s komfortom na každodenné využívanie.

Foto: startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠkoda Kamiq prichádza na slovenský trh so zaujímavou cenou
Nasledujúci článokŠkandály, ktoré otriasli automobilizmom, 2. časť: Pedále, ktoré zabíjali