Domov AUTOSALÓN FRANKFURT Aktuálne z Frankfurtu 2019: Hyundai EV Concept 45 ukazuje, ako v automobilke...

Aktuálne z Frankfurtu 2019: Hyundai EV Concept 45 ukazuje, ako v automobilke vnímajú budúcnosť

Hyundai na autosalón priviezol nielen sériové novinky, ale aj krásnu štúdiu elektromobilu budúcnosti EV Concept 45. Ako ďaleko má k sériovému modelu? Dúfam, že nie veľmi.

Autosalón Frankfurt 2019: Hyundai i10 N-Line, IONIQ, Veloster N - Startstop.sk

Hyundai sa alternatívnym pohonom venuje už niekoľko rokov, čoho potvrdením je aj jeho výstavná plocha na autosalóne vo Frankfurte. Budúcnosť je v emisne neutrálnych autách, čo však zjavne nebráni tomu, aby im nechýbali emócie. A tých má Hyundai EV Concept 45 na rozdávanie. Základným charakterom karosérie odkazuje na vôbec prvý model vlastnej konštrukcie, ktorý sa svetu ukázal pred 45 rokmi. Vidíte v štúdii prvý Hyundai Pony? Ja áno, no súčasne v každom detaile konceptu vidím, akú dlhú cestu automobilka za 45 rokov dokázala absolvovať. Kto by to bol počas predstavenia modelu Pony povedal? Zo skromného učňa sa stáva líder vývoja automobilov budúcnosti…

Retro s dušou

Päťdverový fastback spája svety retro tvarov a modernej techniky veľmi prirodzene. Od svetelnej techniky, cez kamery namiesto spätných zrkadiel, koncepciu pracoviska vodiča až po pohon. Toto všetko podčiarkuje smerovanie k elektromobilite, digitalizácii a technológiám autonómnej jazdy. Chladné technológie, ktoré nám možno odkroja veľkú časť z emócií z jazdy v klasických automobiloch, však vhodne vyvažuje prírodnými materiálmi a premyslenou ergonómiou. Nastupovanie do vozidla je vďaka posuvným dverám veľmi pohodlné a predné sedadlá, či skôr luxusné kreslá, sa dokážu natočiť tak, aby sa cestujúcim nastupovalo mimoriadne komfortne. Aj v prípade čalúnenia a kobercov konštruktéri siahli po prírodných materiáloch, a tak sa bude posádka v aute cítiť doslova ako v obývačke.

Bude realitou?

Automobilka samozrejme o technických detailoch auta mlčí, čo nám však prezradili je to, že minimálne jeho krivky nezapadnú prachom. Keď sa na koncept pozriete pozornejšie, a porovnáte si ho s aktuálnymi autami zistíte, že tých sci-fi prvkov tam zasa až tak moc nie je. Doba elektrická teda dostáva emotívny rozmer s jemným nádychom retro. A to je dobre. Emócií, ktoré nám život spríjemňujú, nie je totiž nikdy dosť.

Foto: Hyundai

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAktuálne z Frankfurtu 2019: Volkswagen ID.3 a nové logo
Nasledujúci článokAktuálne z Frankfurtu 2019: Land Rover Defender