Domov Doprava Apokalypsa na cestách? Ulice slovenských miest zaplnia tisíce traktorov

Apokalypsa na cestách? Ulice slovenských miest zaplnia tisíce traktorov

Ilustračné foto: Zdroj: 123rf.com

Slovenskí farmári pripravujú protest nevídaných rozmerov. Na cesty sa vydajú tisíce traktorov, ktoré budú spomaľovať premávku, blokovať centrá miest  i niektoré hraničné priechody.

O pripravovanom proteste sa rozhovoril Emil Macho, predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory, v rozhovore pre Denník N. Udiať by sa tak malo budúci štvrtok, teda 22. februára. Dôvody budú podobné ako v prípade podobných demonštrácií v Nemecku či vo Francúzsku, ktoré sa však nezaobišli bez násilia či vandalizmu. Slovenskí farmári sa tak tiež pridajú k protestom kritizujúcim zložité dotačné systémy či nadmernú administratívu. Po chuti im nie je ani príliš rýchla ekologizácia poľnohospodárstva, ktorá si vyžiadala nemalé investície či zvýšený dovoz agrokomodít z Ukrajiny, ktoré by síce mali smerovať do afrických krajín, ale neraz končia na európskych trhoch.

Ako bude prebiehať protest?

Podľa slov Emila Macha sa po hlavných cestných ťahoch bude pomaly presúvať poľnohospodárska technika s odkazmi, prečo a za čo farmári protestujú. Prísť by malo k úplnému zablokovaniu centier miest ako napríklad v Bratislave alebo v Trnave, kde sa má zhromaždiť až stovka traktorov. Celkovo bude po celom území Slovenskej republiky zapojených okolo 2000 traktorov. Trasy, po ktorých farmári pôjdu, by mali byť vopred odkomunikované s políciou. Predpokladáme, že polícia pred protestom bude s dostatočným časovým predstihom verejnosť informovať o tom, ktoré úseky ciest budú ťažko prejazdné.

Protest slovenských farmárov bude koordinovaný aj s farmármi z Česka, Poľska a Maďarska. Príde tak aj k zablokovaniu niektorých hraničných priechodov, vrátane hraničných priechodov s Ukrajinou.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJDenník N
Predchádzajúci článokChystá sa BMW Art Car #20
Nasledujúci článokBrazílsky karneval každý deň? Mercedes-AMG farebne uletel