Výstavba diaľničného obchvatu by mala nabrať vyššie obrátky. Nielen že sa blíži dátum „kolaudácie“ D4R7, ale pribudnú aj dopravné obmedzenia spojené s výstavbou na Mlynských Nivách. Od 15. februára si treba nachystať pevné nervy.

Novozvolený primátor Bratislavy Matúš Vallo vydal vyhlásenie: „V prvom rade je potrebné povedať, že táto situácia vôbec nemusela nastať, ak by bývalé vedenie mesta, aj kvôli voľbám, neodkladalo povolenia na dopravné obmedzenia. Aj vzhľadom k záväzkom, ktoré majú stavitelia voči štátu a mestu, nemôžeme tieto projekty viac brzdiť. Avšak až do spustenia budeme Bratislavčanov priebežne informovať, aby sa na obmedzenia mohli dostatočne pripraviť a zároveň im ponúknuť možnosť využiť MHD, ktorá bude vďaka bus pruhom rýchlejšia a bez zdržaní.“

Na ktorých uliciach sa šoféri a cestujúci dostanú do útrap? V prvom rade nás čaká kompletná uzavretá ulica Mlynské Nivy. Niektoré zjazdy z Prístavného Mosta smerom na Slovnaft a Prístavnú ulicu zostanú tiež nepriechodné. Najväčší nápor áut a dopravy by mal teda prejsť na Gagarinovu a Lendererovu ulicu, ktoré budú slúžiť ako obchádzka.

Najefektívnejšou prepravou po Bratislave by sa mala stať teda MHD. „Preto sme sa rozhodli a na tomto riešení sme našli širokú zhodu aj s dopravnými odborníkmi a s predstaviteľmi miestnych samospráv mestských častí, že na Gagarinovej ulici zriadime dva bus pruhy. Jeden v smere do mesta vznikne pridaním tretieho pruhu – bus pruhu k dvom existujúcim pruho.  Druhý smerom von z mesta vznikne tak, že jeden z dvoch existujúcich pruhov vyhradíme len pre verejnú dopravu – pre MHD a autobusy prímestskej dopravy. Osobná doprava tak pôjde iným smerom,“ doplnil primátor.

Bude ale stačiť takáto dopravná zmena? Prestanú ľudia naozaj chodiť autami a nasadnú radšej do autobusov a trolejbusov? Môj názor je, že mestský človek je ťažko prispôsobiteľný tvor a vzniknú ešte horšie podmienky a dlhšie zápchy, ako kedykoľvek predtým. Ešte sa budeme tešiť z 20 minútovej kolóny na Prístavnom moste.

Uzávera ulice Mlynské Nivy potrvá jeden rok. Prvý pol rok bude uzavretá úplne, druhý pol rok bude prejazdná iba pre linky MHD. Zjazdy z Prístavného mosta by sa mali postupne otvárať v priebehu dvoch rokov. Akom časovom pásme to bude naozaj? To si vyskúšame na vlastnej koži.

Zdroj: bratislava.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokChcete Transformera? Štyria Bumblebee sú už v súkromnej zbierke!
Nasledujúci článokRenault odhaluje interiér nového Clia, konečne hatchback s dobrou výbavou