Domov Doprava Zjazd z Prístavného mosta na Bajkalskú ulicu by mali otvoriť už túto...

Zjazd z Prístavného mosta na Bajkalskú ulicu by mali otvoriť už túto sobotu

zdroj: D4R7

 Diaľničný zjazd z Prístavného mosta smerom na Bajkalskú ulicu by mali otvoriť už túto sobotu 7.8.2021. 

Minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal avizoval, že k otvoreniu spomínaného zjazdu by mohlo dôjsť už tento víkend 7.8.2021. Informáciu spomenul na facebookovej sociálnej sieti. Teraz to má v rukách polícia, od ktorej závisí či bude zjazd otvorený. Prešetrujú sa pripomienky, ktoré mal koncesionár splniť. Ak sa zistia nedostatky otvorenie zjazdu na Bajkalskú ulicu sa presunie o týždeň teda na sobotu 14.08.2021.

„Mám informáciu z nášho špeciálneho stavebného úradu, že sme dali súhlas s otvorením zjazdu z D1 z Prístavného mosta od Petržalky smerom na Bajkalskú. Teraz je to už v rukách polície, ak koncesionár splnil všetky pripomienky polície, tak by mohol byť tento zjazd na Bajkalskú otvorený už túto sobotu, ak nie, tak tú ďalšiu sobotu,“  tvrdí minister dopravy Doležal.

zdroj: D4R7
Ako sú na tom ostatné úseky?

Čo však som zvyšnými úsekmi obchvatu D4R7 ? Zvyšok  by podľa slov ministra mohli byť odovzdané už v tento rok v septembri. To však znamená, že kolaudácia musí prebehnúť už teraz u auguste. „Robíme všetko pre to, aby to bolo do konca augusta, aby sme stihli septembrovú sezónu, ten nápor na dopravu, ale reálne budú tieto úseky postupne odovzdávané v priebehu septembra,“ tvrdí minister. Dá sa očakávať, že sa pri kolaudácií nájdu nejaké nedostatky a nedorobené veci, dúfajme že budú čo najmenších rozmerov.

zdroj: D4R7

Pri otvorení D4R7 môže podľa ministra vzniknúť ďalší problém. Ten súvisí s križovaním diaľnic D1 a D4. Táto križovatka totiž stále nie je hotová a ani nebude. Pre námietky a pripomienky jednej z bratislavských mestských častí sa totiž zmenili pôvodné plány tejto križovatky. Diaľnicu D1 bude potrebné „zdvíhať za pochodu“, počas plnej prevádzky oboch diaľnic. Je tu ešte ďalší problém s obstarávaním, pretože prostriedky na túto križovatku síce v rozpočte alokované sú, musí ich však odklepnúť Ministerstvo financií. Termín výstavby križovatky podľa ministra Doležala by sa dal odhadnúť na 1000 dní od vysúťaženia čo sú približne 2 roky a 8 mesiacov.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJbratislava24
Predchádzajúci článokZákazníci sa vyjadrili, Hyundai skúmal ich spokojnosť
Nasledujúci článokObytné vozidlo, ktoré dokáže plávať. Teraz sme už videli naozaj všetko