Domov Elektromobilita Škodu Enyaq iV sa podarilo zachytiť pri testovaní. Chystá pre nás automobilka...

Škodu Enyaq iV sa podarilo zachytiť pri testovaní. Chystá pre nás automobilka prekvapenie?

Škoda enyaq iv
Zdroj: auto.cz

Do oficiálneho predstavenia prvého elektrického SUV od Škody zostáva už len zopár dní. Napriek tomu, si automobilka svoje najrevolučnejšie auto posledných rokov drží pekne pod vrstvou kamufláže. Posledné fotografie, ktoré zverejnil magazín auto.cz však nazančujú, že finálny dizajn nebude jediným prekvapením nového Enyaq iV.

Na prvý pohľad na fotkách nie je nič extra. Vidíme tam zamaskované elektrické SUV, ktoré sa snaží podobať pravdepodobne sa Suzuki SX4 S-Cross. Samotné línie karosérie sú teda pod kamuflážou, no prekvapením je jej tvar. Aj keď sa o Enyaq iV hovorí predovšetkým ako o klasickom elektrickom SUV, Škoda popri ňom testuje aj karosériu SUV kupé. Ono by to takým prekvapením ani nebolo, pokiaľ by sme nebrali do úvahy posledné kroky automobilky. Síce jej nový šéf sa v rozhovore priznal, že automobilku chce viesť nastoleným trendom, karoséria SUV kupé však je na “novú Škodu” až príliš odvážna.

Testovacie prototypy oboch karosárskych verzií sa podarilo zachytiť počas skúšobných jázd v okolí Mladej Boleslavi. Pravdupovediac by sme mohli hovoriť, že Škoda nás už v prípade Enyaq iV nemá čím prekvapiť. O pohon sa postará koncernová platforma MEB, ktorá bude prepožičaná z wolfsburgského súrodenca VW ID.4. Batérie teda budú uložené v podlahe a vďaka rôznym konfiguráciam akumulátorov sa budeme môcť dostať na celkový dojazd až 500 kilometrov. Zároveň pôjde o prvú novodobú škodovku, ktorá bude k dispozícii s pohonom zadnej nápravy. Vo všeobecnosti sa ale očakáva, že dizajnéri a inžinieri budú pokračovať v nastolenom trende. A teda, Enyaq iV bude o niečo väčší a priestrannejší ako jeho nemecký príbuzný.

Predstavenie nového elektromobilu Škoda naplánovala na prvý septembrový deň. Medzitým sa na internete objavili prvotné nákresy, ktoré naznačujú, že si Enyaq iV predsalen niektoré dizajnové prvky prepožičia z konceptu Vision iV. Každopádne sa máme na čo tešiť. Enyaq iV nebude len novým elektrickým SUV. Bude taktiež akousi predzvesťou blízkej budúcnosti značky. V podobnom duchu sa bude niesť dizajn nadchádzajúcich generácií všetkých elektromobilov a SUV, ktoré automobilka aktuálne ponúka.

Zdroj: auto.cz

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokElektrický SEAT Toledo z roku 1992 sa vrátil do španielskych ulíc
Nasledujúci článokTEST Mitsubishi Space Star 1,2 MIVEC CVT – najdostupnejšie auto s automatom?!
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.