Domov News Škoda má nového šéfa, ktorý pôsobil v Daimler AG

Škoda má nového šéfa, ktorý pôsobil v Daimler AG

Škoda riaditel
Zdroj: haandelsblatt

Nie je to tak dávno, čo svet obletela informácia, že česká Škoda je bez šéfa. Pomerne nečakaná zmena na čele predstavenstva prišla len po piatich rokoch pôsobenia Bernharda Meiera v tejto pozícii. V pondelok si ale predstavenstvo automobilky zvolilo nového riaditeľa, ktorý má bohaté skúsenosti najmä s rozvojovými trhmi a posilňovaním pozícií na nich.

Novým šéfom Škoda Auto sa s okamžitou platnosťou stáva Thomas Schäfer. Svoju automobilovú kariéru začal Schäfer už v roku 1991, kedy sa presadil v nemeckom koncerne Daimler AG. Do roku 2002 pracoval na viacerých vedúcich pozíciách v Nemecku, USA, či dokonca v juhoafrickej republike. Bol zodpovedný predovšetkým za oblasti výroby a riadenia kvality. Neskôr, od roku 2002 až do 2005 zastupoval pozíciu člena predstavenstva za oblasť techniky a výrazným spôsobom sa podpísal pod vznik spoločnosti DaimlerChrysler Malaysia. Tu dostal za úlohu dôležitú prestavbu tamojších štruktúr predaja, výroby a dodávateľov.

Škoda thomas schäfer
Zdroj: Škoda

Od roku 2005 do roku 2012 bol Schäfer v spoločnosti Daimler AG v Nemecku zodpovedný za dodávky nových automobilov, zákaznícke centrum a celosvetové xKD aktivity na rozvojových trhoch. Okrem iného, pod jeho dozor spadala aj výstavba nových tovární a taktiež medzinárodná stratégia a logistika všetkých zahraničných závodov. V roku 2011 dostal za úlohu taktiež posilnenie predajov a postavenia na trhu značky Mercedes v Číne. Neskôr v roku 2012 prešiel do konkurenčného Volkswagen AG. Spočiatku v koncerne VW zastával rovnakú úlohu ako v Daimler AG. Od roku 2015 sa ale dostal na čelo Volkswagen Group SOuth Africa, kde zodpovedal za rozvoj koncernových značiek v tamojšom regióne.

Jeho zásluhou sa podarilo na rozvojových trhoch v južnej Afrike postaviť niekoľko tovární a taktiež zvýšiť celkové zastúpenie na trhu pre VW, Audi a VW Úžitkové vozy na 23,5%. Nové závody boli v čase jeho vedenia vybudované v Keni, Nigérii, Rwande či Ghane. Pozícia v Škoda Auto je pre neho novinkou. Vôbec po prvýkrát sa dostal na čelo automobilky, ktorá má veľmi silné postavenia na trhu. Je možné, že koncern VW chce takouto zmenou pripraviť Škodu na expanziu na nové trhy, ktoré by mohli byť práve tie rozvojové, s ktorými má Schäfer bohaté skúsenosti.

Zmeny vo vedení Škoda Auto. Jej doterajší šéf skončil

Zdroj: Škoda press center

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST BMW 745Le – keď má plug-in hybrid zmysel, alebo aj nie?!
Nasledujúci článokTEST BMW M2 Competition alebo Dr. Jekyll a Mr. Hyde
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.