Mníchovská automobilka BMW predstavila vizuál prichádzajúceho BMW i4. Športovosť a agresivitu považuje za svoju prednosť.

Oficiálne fotografie predstavujú nové BMW i4 v charakteristickej bielo-modrej konfigurácií a predná maska so zvislými ľadvinkami pochádzajú zo spaľovacieho brata BMW radu 4. Charakteristický prvok Gran Coupé s klesajúcou strechou ostal takisto zachovaný. Jedná sa však o čistokrvné elektrické vozidlo. Aby bola zachovaná aerodynamika modelu, kľučky dverí spadli do karosérie a takisto pre lepšiu aerodynamiku sa zmenili kolesá. Aj keď má vozidlo pod kapotou elektromotor, BMW tvrdí, že model i4 je stále plnohodnotným BMW.

Pieter Nota, člen predstavenstva BMW sa vyjadril: „Vďaka svojmu agresívnemu a športovému vzhľadu a najlepšej dynamike v segmente ostáva BMW i4 skutočným BMW. Srdce značky BMW je teraz plne elektrické.“

BMW i4 sa na trh dostaví v priebehu roka 2021. Chýbať nebude ani elektrická športovejšia verzia v podaní BMW M Performance. V ponuke modelového radu BMW i4 bude k dispozícií viacero variant s kombinovaným dojazdom až 590 kilometrov, samozrejme podľa najprísnejšej smernice WLTP. Čo sa týka výkonu, tak tešiť sa budeme môcť takisto na viacero verzií a to až do výkonu 390 kW / 530 koní. Z pokoja na 100 km/h toto plne elektrifikované BMW zrýchli v priebehu štyroch sekúnd.

Viac parametrov, prípadne výkonnostných, či dojazdových vecí zatiaľ nevieme, nakoľko sa aktuálne predstavil iba vzhľad samotného vozidla. Viac informácií ohľadom prichádzajúceho BMW i4 sa dozvieme v najbližších týždňoch.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJbmw.com
Predchádzajúci článokTEST BMW X2 xDrive25e hybrid stvorený do mestskej premávky ?
Nasledujúci článokJediná ŠPZ na celý život, poslanci odsúhlasili prelomovú zmenu!