Predstavenie najprešpikovanejšej limuzíny už je takmer za rohom. Mercedes láka fanúšikov už aj na pár ďalších špecifických informácií o vozidle.

Prednedávnom nám Mercedes predstavil chuťovku v podobe novej palubnej dosky Hyperscreen. Teraz sa nemecká automobilka zameriava skôr na technické detaily elektrickej varianty triedy S. Dlhotrvajúca kampaň týkajúca sa maskovania a fotiek je takmer u konca a poznáme konečne aj dátum predstavenia absolútnej novinky. Ten je naplánovaný na 15. apríla.

Už podľa prvotných uniknutých fotografií bolo jasné, že model EQS bude disponovať dynamickejšou a aerodynamickejšou karosériou, než je tomu pri štandardnej triede S. Túto predispozíciu Mercedes potvrdzuje aj hodnotou odporu vzduchu Cx, ktorá je iba 0,20. Mercedes EQS tak má najnižší aerodynamický odpor v kategórií produkčných automobilov. Vďaka tomu bude disponovať tichom v kabíne a dlhší dojazd.

Pohonná jednotka bude na novo vytvorenej platforme, ktorá bude základom pre ďalšie elektrické Mercedesy. Samozrejme bude k dispozícií aj v ďalších špecifikáciách. Zatiaľ sa vie o verzii EQS 450+ a EQS 580 4MATIC+. Prvá špecifikácia bude mať iba pohon zadných kolies s výkonom 245 kW / 333 koní a maximálny krútiaci moment 568 Nm. Druhá zmienená bude mať dvojicu elektromotorov a pohon všetkých kolies. Disponovať bude výkonom 385 kW / 523 koní a krútiaci moment 855 Nm.

Možnosť voľby aj výkonnejšej varianty sa takisto očakáva. Takisto aj divízia AMG potvrdila vývoj vysokovýkonných elektromobilov. Niektoré novinky môžeme očakávať ešte v tomto roku. Pri oboch vyššie spomenutých verziách modelu EQS očakávame limitovanú maximálku na 210 km/h.

Ako je na tom dojazd? Mercedes udáva, že maximálne vozidlo podľa WLTP smernice prejde až 770 kilometrov a to vďaka novým batériám, ktoré Daimler vyrába sám. Okrem veľkej, 107,8 kWh batérie bude k dispozícií aj „menšia“, 90 kWh batéria. Nabíjací výkon je udaný na maximálne 200 kW, pri rýchlonabíjačkách DC. Daimler tvrdí, že 15-minútová prestávka na dobitie dokáže vozidlu zabezpečiť dojazd na ďalších 300 kilometrov. Uvidíme, ako na tom bude skutočnosť.

https://www.youtube.com/watch?v=7TThXINY_0A

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJinsideevs.com
Predchádzajúci článokDakarský špeciál Prodrive Hunter mieri do premávky!
Nasledujúci článokČeská polícia dostane 30 špeciálne upravených Defenderov!