Domov News Mercedes Hyperscreen, budúcnosť displejov v autách je takáto!

Mercedes Hyperscreen, budúcnosť displejov v autách je takáto!

Rozlíšenie a veľkosť obrazoviek v autách posledným časom neustále rastú. V 90-rokoch bolo niečo wau, ak ste v aute vôbec digitálnu obrazovku mali. A dnes? Máme tu pohľad od najstaršej značky na svete, ako by to malo vyzerať, predstavujeme Mercedes Hyperscreen.

V 90-tych rokoch začali do áut masovejšie prechádzať digitálne displeje. Predtým to nebolo toľko potrebné. Všetky systémy ste aktivovali tlačidlom, o tých málo funkciách vás informoval aj malý alfanumerický displej. Nič viac ste nepotrebovali. Načo by aj. Avšak s príchodom prvej navigácie, možnosti zobraziť mapu a postupným rozširovaním konektivity s telefónmi zrazu prišla potrebať viac displeje rozširovať. Zlepšovať ich uhlopriečku, rozlíšenie, zjemňovať rozhranie. Jednoducho príjmeniť posádke pohľad naň. A tou cestou pôjde aj Mercedes Hyperscreen.

S príchodom elektromobilov je vlastne displej ako keby tou hlavnou doménou. Aj keď je pravda, že spaľovacie autá vôbec nezaostávajú. Ale napríklad taká Honda e je peborníkom s množstvom displejov, medzi ktorými si viete prepínať a prehadzovať jednotlivé plochy. Mercedes chce však priniesť opäť niečo lepšie a tak prichádza s Mercedes Hyperscreen. Ako už názov napovedá, pôjde o niečo veľkolepé. A to skutočne je.

Vylepšený MBUX

Systém MBUX, ktorý poznáme z najnovších áut Mercedes-Benz potrebuje pre svoju činnosť čo najlepšie rozlíšenie a uhlopriečku. Vo vlajkovej lodi EQS, teda elektrickom vyvíšenom eSku spoznáme nový systém aj displej. Zkladom bude prehnutá sklenená doska, ktorá však bude zaberať takmer celú šírku prístrojovej dosky. Niečo ako v Honde e. Avšak tu ide o 3 samostatné OLED displeje, teda kvalitnejšie druhy. Tie plnia úlohu prístrojového panelu, obrazovky infotainmentu a tiež obrazovky pre zabavenie spolujazdca.

Samozrejme takto veľké displeje budú disponovať aj inými funkciami. Napríklad v strednej časti dole budú funkcie priradené pre ventiláciu a klimatizáciu. Na obrazovke pre spolujazdca zas ten môže sledovať nerušene film alebo surfovať na internete. Automobilka tiež doplnila, že umelá inteligencia sa bude učiť vaše zvyky a postupne vám ich ponúkať. Ak teda často používate na dlhej trase masáž, ponúkne vám ju. Alebo ak časti vyhľadávate reštaurácie, nabudúce vám ich vyhľadá za vás. Uvidíme, v ktorom bežnom Mercedese sa tento typ prístrojovky postupne rozšíri, určite si ho značka nenechá len pre elektromobily.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokChcete si kúpiť nezabudnuteľného Kitt-a? Je na predaj priamo od Hasselhoffa
Nasledujúci článokTEST BMW 540d xDrive, pýši sa sedan najkrajším interiérom v segmente?