Domov Elektromobilita Audi A6 e-tron by sa do výroby mohlo dostať už budúci rok

Audi A6 e-tron by sa do výroby mohlo dostať už budúci rok

Audi ide do toho naplno a s ofenzívou elektrických vozidiel to myslí naozaj vážne. V budúcom roku sa očakávajú ďalšie dva modely.

Audi A6 e-tron v podobe konceptu sa nám ukázal v apríli tohto roku na autosalóne v Šanghaji. Už vtedy sa hovorilo o tom, že vozidlo by takto mohlo vyzerať aj v produkčnom šate a výroba čochvíľa nastane. Konečne však vieme aj o celkovom pláne, novinka by sa do výroby mala dostať už v nasledujúcom roku.

 

Rok po premiére sa tak elektrická novinka Audi A6 e-tron dostane aj do sériovej výroby. Okrem liftbacku sa však dočkáme aj elektrického SUV A6 e-tron, ktorý bude bratom pripravovaného Porsche Macan. Obe vozidlá budú zdieľať rovnakú platformu PPE (Premium Platform Electric). Túto platformu bude využívať aj liftback A6 e-tron.

Do produkčnej výroby by sa od konceptu A6 e-tron nemalo toho veľa zmeniť. Liftback bude merať 4,96 metra na dĺžku, 1,96 metra na šírku a 1,44 metra na výšku. Pohon bude zaobstarávať dvojica elektromotorov, kde bude každý ukotvený na jednej náprave. Maximálny produkčný výkon tak bude 350 kW / 476 koní s krútiacim momentom 800 Nm.

Audi A6 e-tron bude mať v sebe zakomponovanú 100 kWh batériu, kde Audi deklaruje dojazd až 700 kilometrov. To je naozaj príjemná hodnota, ktorá je už na zváženie. S 800V príkonom dokáže A6 e-tron nabíjať až 270 kW a dobitie z 5% batérie na hodnotu 80% bude trvať menej než 25 minút. Po dynamickej stránke sa nebude jednať takisto o žiadneho slimáka, keďže z pokoja na 100 km/h zrýchlite v priebehu štyroch sekúnd.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokNová Dacia Duster prichádza už aj s cenníkom! Kúpite ju ešte pod 10-tisíc eur ?!
Nasledujúci článokNová trieda Mercedes-S prichádza s obrnenou verziou Guard. Stojí vyše pól milióna eur!