Domov Lifestyle Nová trieda Mercedes-S prichádza s obrnenou verziou Guard. Stojí vyše pól milióna...

Nová trieda Mercedes-S prichádza s obrnenou verziou Guard. Stojí vyše pól milióna eur!

Bojíte sa o svoj život? Nemecká automobilka Mercedes-Benz vám ponúka riešenie v podobe obrneného luxusného sedanu triedy S.

To, že sa niektorí ľudia boja o svoj život nie je nič nové. Podobnými vozidlami disponujú hlavy jednotlivých štátov ako americký prezident, či vodca Severnej Kórei. Konkrétne autá sú však k dispozícií aj „bežným“ ľudom, ktorí majú potrebu byť chránení pred okolitým svetom. V tomto smere sa automobilky prevažne spoliehajú na svojich sub-dodávateľov, ktorí sú ochotní ich autá prekopať od základu a pridať niečo extra. Nemecká automobilka Mercedes-Benz s aktuálnou generáciou triedy S však vsádza na svoje rady a slávnu verziu Mercedes Guard.

Okrem dvanásťvalcového motoru pod kapotou, ktorý je dostupný iba pre vrchol v podobe Maybachu tu však nájdete aj také výdobytky ochranných faktorov, ktoré ani táto luxusná verzia nemá.

Akú ochranu teda ponúka ?

Mercedes-benz S680 Guard 4Matic je dostupný s predĺženým rázvorom a zákazníci, ktorí sa boja o svoju bezpečnosť ponúka certifikát VPAM VR10 označujúci najvyššiu úroveň balistickej ochrany pre civilné vozidlá. Touto certifikáciou sa tak stáva vhodným vozidlom pre vysoko postavených ľudí ako sú hlavy štátov alebo dôležití podnikatelia. Nejde tak iba o pridanú výstuž na dverách ale o výrobu úplne nových častí vozidla.

Začnime oknami. Okná majú hrúbku 10 cm a kvôli ich váhe sa muselo prejsť na otváranie pomocou hydrauliky a tým tak je zaistená funkčnosť vozidla v prípade zlyhania elektroniky vozidla. Vozidlo je postavené na runflatových pneumatikách Michelin PAX, ktoré dokážu prejsť až 30 kilometrov s defektom. Chýbať nemôže ani vzduchová izolácia kabíny s kyslíkovou nádržou pre pasažierov pre prípad škodlivín nachádzajúcich sa vo vozidle.

Jednotlivé veci niečo vážia a hmotnosť výbavy Guard je tak 4,2 tony. Na základe tejto hmotnosti sa musela prekalibrovať prevodovka spolu s riadením aby bol tento mastodont rýchlejší a obratnejší. Pod kapotou nájdeme spomínanú V12-tku s výkonom 450 kW / 612 koní. Maximálna rýchlosť vozidla je elektronicky obmedzená na 190 km/h.

Verzia Guard bude dodávaná či už v päť miestnej ale taktiež aj štvormiestnej verzii. A cena? Obrnenú triedu S si budete môcť zakúpiť v hodnote 547.400 €.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokAudi A6 e-tron by sa do výroby mohlo dostať už budúci rok
Nasledujúci článokNaši susedia nasadili do akcie policajné drony! Posvietia si nimi najmä na cestných pirátov!