Domov Elektromobilita Vďaka Škode nabijete elektromobil už aj na horskej chate v odľahlých kútoch Slovenska

Vďaka Škode nabijete elektromobil už aj na horskej chate v odľahlých kútoch Slovenska

S narastajúcim počtom elektrifikovaných vozidiel, pribúdajú aj možnosti nabíjania. Nabíjačky sa stávajú štandardom aj pre ubytovacie zariadenia v našej krajine. Nemusíte tak vyhľadávať verejné nabíjacie stanice a obmedzovať sa pri cestovaní po Slovensku.

Infraštruktúra je najdôležitejšou súčasťou celého ekosystému pre elektromobilitu ako takú. Popri domácom nabíjaní, sieti verejných rýchlo nabíjačiek a diaľničných UFC, sú dôležité aj takzvané koncové body pri záujmových trasách. Možnosť nabíjania v ubytovacích zariadeniach je tak kľúčová nie len pre náš tuzemský cestovných ruch ale aj pre zahraničných turistov, ktorí na Slovensko prichádzajú na svojich autách.

Práve automobilka Škoda rozširuje infraštruktúru nabíjacích staníc do obľúbených dovolenkových lokalít na Slovensku. Dovolenka u nás tak môže byť výhodnejšia, pohodlnejšia ale najmä šetrnejšia k prírode. V nasledujúcom období, kedy budeme svedkami veľmi rýchleho nárastu podielu elektrických vozidiel, bude možnosť nabíjať auto priamo v areáli hotela alebo chaty zásadným faktorom pri jej výbere. Už teraz tak môžu niektorí prevádzkovatelia ťažiť z konkurenčnej výhody v podobe nabíjacích bodov.

V troch obľúbených ubytovacích zariadeniach na Slovensku pribudol wallbox ŠKODA iV, domáca nabíjacia stanica, vďaka ktorej sa cesta za elektrizujúcimi zážitkami stane ekologickejšou a ekonomickejšou. Elektronabíjačky pribudnú aj vo vyhľadávacom filtri obľúbeného ubytovacieho portálu Hauzi.sk.

Budúcnosť je zelená, nie len pre naše lesy

„Elektromobilita sa v poslednom čase vyvíja veľmi dynamickým tempom aj na Slovensku. Ešte rýchlejšie je tým pádom potrebné budovať komplexnú infraštruktúru pre pohodlné nabíjanie elektromobilov. Takáto služba priamo v mieste oddychu je najnovšie, aj vďaka neustálemu rozširovaniu našich služieb eMobility, k dispozícii v ďalších troch ubytovacích zariadeniach v lone slovenskej prírody. Postupne tak napĺňame našu víziu rozvoja elektromobility na Slovensku, ktorá je jednou z našich priorít,“ hovorí Jaroslav Hercog, riaditeľ ŠKODA AUTO Slovensko. S prihliadnutím na posledný vývoj klimatického prostredia na našom území, je urýchlený prechod na udržateľnejší spôsob osobnej dopravy nevyhnutný.

Wallboxy ŠKODA iV nájdeme po novom napríklad aj v rezorte Urbanove sestry v Čiernom Balogu alebo Woodparku vo Valčianskej doline. Jedná sa o atraktívne lokality v srdci prírody s nádychom tradičnej kultúry a horského prostredia. Milovníkov slovenských hradov a zámkov poteší aj hotel The Grand Vígľaš. Do všetkých týchto troch destinácii boli inštalované wallboxy ŠKODA iV, ktoré sú vybavené konektorom CCS2, pričom ich maximálny nabíjací výkon môže dosahovať 11 kW. Plne tak postačujú na nabíjanie počas noci. „V súčasnosti sa okrem individuálnych klientov venujeme aj organizovaniu rôznych podujatí, akými sú napríklad svadby či firemné kongresy. A keďže chceme našim klientom vyjsť v ústrety a nechceme, aby museli kvôli nabíjaniu elektromobilov cestovať desiatky kilometrov, rozhodli sme sa dopriať im tento komfort,” dopĺňa Romana Dorotovičová, marketingová manažérka hotela The Grand Vígľaš****.

Možnosť vyhľadať ubytovanie s nabíjacou stanicou alebo wallboxom umožňuje hneď niekoľko ubytovacích portálov. Túto možnosť viete jednoduchým spôsobom odkliknúť vo filtri. Skvelou pomôckou je aj open-source mapa nabky.com, kde nájdete najkomplexnejší zoznam nabíjacích staníc na Slovensku. Dokážete si odseparovať aj jednotlivé nabíjacie body ktoré sú súčasťou ubytovania.

Zelené body na mape znázorňujú ubytovacie zariadenia vybavené nabíjačkami pre elektromobily a plug-in hybridné vozidlá. Vzhľadom na veľkosť našej krajiny a počet doposiaľ prihlásených elektrifikovaných vozidiel je ich relatívne dosť. Sústreďujú sa najmä vo vyhľadávaných lokalitách našich hôr a veľkomiest.

Nabíjajte pohodlne aj doma

Originálny wallbox ŠKODA iV si môžete zadovážiť aj do domácnosti. Jeho zabezpečenie pritom vôbec nie je náročné. Stačí vyklikať formulár na webe a o inštaláciu sa postará autorizovaný inštalačný a servisný partner, ktorý vám kompletnú službu zabezpečí na kľúč.

Pre individuálne nabíjanie sú k dispozícii tri verzie wallboxov. Značka Škoda pritom poskytuje aj kompletnú prípravu a jeho inštaláciu priamo na mieste. Základným modelom pre použitie v domácnostiach je wallbox ŠKODA iV, nasleduje ŠKODA Connect s možnosťou pripojenia LAN a Wi-Fi so vzdialeným prístupom k nabíjaniu pomocou aplikácie Powerpass. Tento wallbox je vybavený aj čítačkou RFID, ktorá umožňuje napríklad bezpečnú identifikáciu užívateľa alebo viacerých užívateľov v garáži bytového domu či v ubytovacom zariadení pred začatím nabíjania.

Vrcholom ponuky je wallbox ŠKODA iV Connect+, ktorý vie so serverom komunikovať prostredníctvom LTE mobilnej siete, ponúka čítačku RFID a certifikovaný elektromer. Údaje o nabíjaní batérie tak môže užívateľ neustále sledovať v aplikácii Powerpass. Po montáži originálnych wallboxov od Škody, získate aj revíznu správu, ktorá je zároveň základným predpokladom aby vám poisťovňa v prípade nečakanej udalosti uznala plné poistné krytie. Pri neodbornej montáži totiž riskujete najmä bezpečnosť vás, vašej rodiny a vášho majetku. Podrobnejšie sme o týchto možnostiach nabíjania ako aj karte Powerpass písali v individuálnom článku, ktorý nájdete tu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokUnikát, ktorý bude stáť naozaj za to. Maserati predstavuje svoj okruhový projekt, Project24
Nasledujúci článokMercedes-Benz GLC má slovenské ceny. Na výber máte naftu aj benzín, hybrid však nekúpite