Domov Elektromobilita Z crossoveru na hatchback? DS ide proti prúdu

Z crossoveru na hatchback? DS ide proti prúdu

Elektrifikácia prebieha aktuálne v každej jednej automobilke. Väčšina kooperuje s tým čo má, no nájdu sa aj takí, ktorí sa neboja zariskovať.

Medzi takýchto sa radí aj automobilka vyrábajúca luxusné automobily značky DS. Aktuálne majú v ponuke malý crossover s označením DS 3 Crossback. Ten je nástupcom trojdverového vozidla DS 3, respektíve viac známy ako Citroën DS3. Nikto sa ani vo svojej podstate nemôže čudovať, že toto malé vozidlo zaniklo, nakoľko je trend SUV taký aký je. Aktuálne však francúzska automobilka DS uvažuje nad tým, že DS 3 v nasledujúcej generácií by mohlo byť opäť hatchback.

Ak sa do toho DS naozaj pustí, pôjde o veľmi nevídanú zmenu. Väčšinou hovoríme o opačných prechodoch. Na túto zmenu koncepcie poukázal britský Autocar, ktorý má údaje priamo z automobilky z najvyšších miest – od Béatrice Foucher, ktorá je šéfkou francúzskej automobilky DS. Tá taktiež nevylučuje návrat ku koreňom.

Ak sa dočkáme zmeny, že z crossoveru DS 3 sa stane hatchback DS3, bude pravdepodobne osadený na platforme Stellantis STLA Small. Tá sa však predstaví iba v priebehu nasledujúcich rokov. „Pracujeme na obnovení DS 3 a to, že hovoríme o obnovení, nemyslíme, že DS 3 sa vráti v aktuálnej podobe,“ nechala sa počuť Faucher.

Návrat ku pôvodnej koncepcii však so sebou nesie hneď niekoľko rizík. Prvým a azda najzásadnejším rizikom je cena. Výroba elektrického vozidla nie je lacným „špásom“ a možno aj preto sa väčšina automobiliek dištancuje od takejto koncepcie. Francúzi tak budú musieť sledovať samotný vývoj trhu, či je správna doba a či bude o dané auto záujem.

„Keď sa ohliadneme na aktuálny trh v prémiovom segmente, aktuálne je ťažie predať malé auto, než veľké. Akonáhle zaplatíte nemalé peniaze za veľké auto, prináša vám určitý sociálny status. Dá sa povedať, že cena priamo úmerne odpovedá veľkosti vozidla. Pokiaľ predávate malé auto, za veľa peňazí, je naozaj ťažké túto rétoriku obhájiť,“ dodala Foucher.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautocar.co.uk
Predchádzajúci článokNajväčší rival Tesly chce dobiť Európu. Čínska automobilka BYD príde už tento rok
Nasledujúci článokNio chce v Európe vybudovať stanice na výmenu batérii. Vyrábať sa budú v Maďarsku