Domov Lifestyle Zbierka áut kráľovnej Alžbety II, za 12 miliónov eur. Pozrite sa čo...

Zbierka áut kráľovnej Alžbety II, za 12 miliónov eur. Pozrite sa čo skrýva v garáži

Britská kráľovná Alžbeta II. vo svojej garáži ukrýva naozaj skvosty. Jej zbierku áut by jej závidel nejeden zberateľ. Vo svojej zbierke má klasický Aston Martin ale aj špeciálne upravený Range Rover.

Kráľovná Alžbeta II. aj napriek svojmu pokročilému veku stále šoféruje. To aj napriek tomu, že oficiálne nie je držiteľom vodičského oprávnenia. Vo svojej zbierke ukrýva naozaj skvosty. Celková zbierka vozidiel kráľovskej rodiny má nevyčísliteľnú hodnotu. Zbierka áut kráľovnej Alžbety II. rozhodne stojí za to. Pozrime sa spolu na pár skvostov, ktoré sa nachádzajú v garáži jej veličenstva.

Zbierka áut Kráľovnej Alžbety II.
Bentley State Limousine

Začneme rovno tým najpoužívanejším autom. Kráľovná dostala od automobilky Bentley dvojicu totožných limuzín. Autá boli špeciálne navrhnuté podľa požiadaviek kráľovnej. V interiéri je doslova obklopená luxusom. Samozrejme toto Bentley, ktoré je postavené na základe modelu Arnage s určitosťou skrýva aj nejaké bezpečnostné systémy na ochranu kráľovnej, o tých však automobilka nič neprezradila.

Bentley State Limousine
Range Rover LWB Landaulet

Ďalším v poradí je špeciálne upravený Range Rover z roku 2015. Toto vozidlo kráľovná používa na bežné kráľovské sprievody. Tento Range Rover má špeciálne upravenú karosériu. Je prispôsobený tak, aby kráľovnej bolo umožnené mávať ľudom. V prípade, že sa jedná o špeciálnu udalosť kráľovná na sprievod použije iné, tradičnejšie vozidlo.

Range Rover LWB Landaulet
Land Rover Defender

Land Rover Defender bol od počiatku považovaný za ľudové auto. Chvíľu pred zasadnutím na trón dostala kráľovná svoj prvý Defender. Jeden má vo svojej garáži doteraz. Kráľovná Aležbeta II. raz so svojím manželom, princom Philipom, vojvodom z Edinburgu cestovali týmto vozidlom po vidieku 6 mesiacov, aby videli spoločné bohatstvo.

Land Rover Defender
Kráľovský zlatý koč

V tomto prípade sa jedná pravdepodobne o najvyzdobenejšie vozidlo spomedzi všetkých vozidiel na svete. Prvý krát sa tento koč objavil v roku 1762 a kráľovská rodina ho používa dodnes avšak, len na tie najformálnejšie príležitosti. Je dosť pravdepodobné, že najbližšie keď sa objaví na verejnosti, budeme svedkami korunovania Alžbetinho nástupcu.

Kráľovský zlatý koč
Aston Martin DB6 Volante

Keď sa kráľovská rodina vyberie na vidiek, rozhodne je potešením na takýto výlet zvoliť Aston Martin. Aj keď je Veľká Británia známa svojim upršaným počasím, v zbierke majú karosériu bez strechy.

Aston Martin DB6 Volante
Nevyčísliteľná hodnota

Kráľovská rodina samozrejme vlastní oveľa väčšie množstvo áut ako sme si teraz ukázali. V ich garáži sa nachádzajú rôzne modely značiek Jaguar, Audi alebo Rolls-Royce. Celková hodnota sa odhaduje na 10 miliónov britských libier. V prípade, že vezmeme do úvahy aj históriu konkrétnych vozidiel, majú nevyčíslitelnú hodnotu.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 6

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotorbiscuit.co.uk
Predchádzajúci článokJaponci nezaháľajú, superšport Lexus LFA má mať comeback
Nasledujúci článokHyundai predstavuje obdobnú nabíjaciu kartu ako Škoda, je lepšia?