Domov Lifestyle Vďaka Apocalypse 6×6 je tento Jeep Gladiator na nespoznanie

Vďaka Apocalypse 6×6 je tento Jeep Gladiator na nespoznanie

O firme Apocalypse 6×6 ste pravdepodobne ešte nepočuli. Už podľa názvu je však jasné čím sa firma z USA zaoberá. Ako základy pre svoje prototypy používajú modeli Jeep Gladiator a Dodge Ram. Ich výtvory však majú od originálov veľmi ďaleko.

Najnovší výtvor Apocalypse 6×6 pochádzajúcej zo slnečnej Floridy stojí práve na prvom menovanom, Jeepe Gladiator. S pôvodným modelom má toho novinka spoločné veľmi málo a takmer tu nezostal kameň na kameni. Tento ich posledný kúsok sa predal na platforme eBay za neuveriteľných 220 000 amerických dolárov. Poďme sa teda pozrieť, čo nový majiteľ za svoje peniaze dostal.

Apocalypse 6×6
Takmer ho nespoznáte.

Ako sme už spomínali, tento kúsok z dielne Apocalypse 6×6 stojí na základe, ktorý tvorí Jeep Gladiator, ktorý už v sériovom stave púta pozornosť každého, minimálne na našich cestách. Konkrétne tento kúsok má prívlastok Hellfire. Okrem Hellfire spoločnosť ponúka ešte varianty Doomsday a Sinister 6. Všetky verzie sa od líšia hlavne spracovaním úložného priestoru. Tak ako si môžete vybrať z troch možností spracovania úložného priestoru, tak isto máte na výber aj z troch rôznych motorizácií. Základ ponuky tvorí Turbo Diesel, potom nasleduje Hemi 392 a vrchol ponuky, ktorý sa nachádza aj v tomto konkrétnom kúsku je motor Hellcat. Jedná sa V8 s objemom 6,2 litra. Tento motor dosahuje výkon 750 koní. V závislosti od motora, ktorý si vyberiete sa hýbe aj cena. Toto monštrum na kolesách môžete mať v rozmedzí od 150 do 200 tisíc dolárov.

Apocalypse 6×6
Ešte 20 tisíc navyše.
Konkrétne tento kúsok má cenovku 220 000 dolárov. Za ďalších 20 tisíc sa môže váš Hellfire podobať kontroverznej Tesle Cybertruck. Namiesto štandardnej mriežky chladiča tu je integrovaná svetelná lišta Oculus Tron podľa vzoru už spomínaného Cybertrucku. Tento vzhľad dotvára aj zadný odkladací priestor, ktorý je prekrytý taktiež v tomto štýle. Okrem týchto vecí konrétne tento kúsok obsahuje červeno lakované ťažné háky, bočné schodíky, nový rám okna a naozajstný pohon všetkých šiestich kolies. Niektoré kúsky aj napriek prítomnosti tretej nápravy disponujú pohonom len 4×4. Keby sa vám, čo sa výbav týka stále málilo, môžete si doplatiť za nočné videnie, 12,1 palcový displej infotainmentu, 40 palcové pneumatiky alebo špeciálny paket na prevoz vodného skútru.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZálohovanie nemusí byť strašiak. Dajte zbohom povaľujúcim sa plechovkám a PET fľašiam v aute!
Nasledujúci článokToto je zoznam tých najbezpečnejších áut podľa IIHS. Absolútnym víťazom sa stal…