Domov Lifestyle Hodinky Girard-Perregaux Aston Martin F1 Edition. Majú karbón z monopostov F1

Hodinky Girard-Perregaux Aston Martin F1 Edition. Majú karbón z monopostov F1

Autá a hodinky jednoducho patria k sebe. Ak túžite po kúsku priamo z kráľovnej motoršportu, Girard-Perregaux Aston Martin F1 Edition sú tá správna voľba.

Švajčiarske hodinky bývajú synonymom dokonalosti. Tieto dokonalé hodinky sa stávajú ešte lepšími v spolupráci s tímom z najdokonalejšieho motoršportu. Girard-Perregaux Aston Martin F1 Edition sú veľmi limitovaný kúsok, ktorý sa bude vynímať na vašom zápästí.

Girard-Perregaux Aston Martin F1 Edition
Symbolický počet kusov.

Celá spolupráca sa nesie v znamení veľkej ceny, ktorá sa odohrá na britských ostrovoch v aktuálnej sezóne F1 2022. Okruh Silverstone je pevnou súčasťou kalendára F1 už od roku 1987 a úplne prvá veľká cena sa tu konala už v roku 1948. Počet vyrobených kusov taktiež odkazuje na veľkú cenu Veľkej Británie. Tieto preteky majú celkovú dĺžku 306 kilometrov a presne toľko kusov hodiniek z tejto limitovanej edície vznikne.

Girard-Perregaux Aston Martin F1 Edition
Kúsky z naozajstného monopostu F1.

Aj keď už akýkoľvek bežný model švajčiarskeho výrobcu vám dodáva istú dávku exkluzivity, tento špeciálny model to posúva na úplne inú úroveň. 44-milimetrové puzdro hodiniek je vyrobené zo zmesi titánu a uhlíkových vlákien. Na exkluzivite hodinky naberajú so spomínaným uhlíkovým vláknom, respektíve s jeho pôvodom. Samotný šéf tímu Aston Martin F1, Mike Krack na digitálnom predstavení uviedol, že použitý karbón pochádza zo samotných monopostov F1 z minuloročnej sezóny 2020/2021. Samotný karbón je zmiešaný s tónovanou živicou pre požadovaný zelený odtieň, aby puzdro ladilo s ciferníkom. Ten je s farbou Racing Green zhodný s lakovaním monopostov Aston Martin. Po špeciálnom puzdre nasleduje špeciálny remienok. V tomto prípade švajčiarsky výrobca prvý krát použil remienok zo syntetickej gumy a povrch vonkajšej strany je potiahnutý textilom farebne zhodným s ciferníkom.

Girard-Perregaux Aston Martin F1 Edition
Kvalita v útrobách.

Samozrejme exkluzívne vyzerajúce hodinky potrebujú prvotriedny strojček. Aston Martin F1 Edition používajú strojček Girard-Perregaux GP03300-1058. Ten sa ukrýva za už spomínaným ciferníkom so špeciálnou povrchovou úpravou. Pre výsledný efekt použili 8-vrstvové lakovanie a zaujímavé šrafovanie. V ručičkách sú otvory, ktoré evokujú prívody vzduchu používané na monopostoch. Ďalšou vecou, k ktorej sa výrobca odhodlal po prví krát, je zafírové sklíčko, aby ste mohli sledovať ručne vyrobený strojček. Pokiaľ sa teda budete chcieť pochváliť, že máte na zápästí rovnaké hodinky ako 4-násobný majster sveta F1 Sebastian Vettel, budete musieť siahnuť poriadne hlboko do vrecka. Cena tejto limitky je výrobcom stanovená na 27 800 dolárov.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokBMW testuje svoje modely iX1 a M2. Dočkáme sa ostrého M2 aj s manuálnou prevodovkou?
Nasledujúci článokTEST Rolls-Royce Cullinan – auto za 500 000 eur. Rozprávkový príbeh zamrznutých jazier