Domov Lifestyle Toyota predstavuje jemné omladenie modelu Land Cruiser

Toyota predstavuje jemné omladenie modelu Land Cruiser

Land Cruiser je etalónom japonskej automobilky Toyota. Teraz Japonci prichádzajú s novou edíciou Matt Black. Dočkať by sme sa jej mali ešte v tomto roku.

Toyota Land Cruiser je dlhoročným modelom najväčšej automobilky sveta. V ponuke je už niekoľko rokov a prešla si taktiež rôznymi zaujímavými edíciami. V poslednej generácií a poslednej edícií sa nám predstavuje v prevedení Matt Black Edition. Pokiaľ čakáte motoristické úpravy, darmo. Ide prevažne o kozmetické úpravy.

Čakáte matný lak? Bohužiaľ. Ale lepšie povedané našťastie. Matné laky sú nádherné, dokážu sa odlíšiť, no pri poistných udalostiach, prípadne pri poškodeniach od odletujúcich kamienkov to už nedá dohromady naozaj nikto. Matný čierny lak pri novinke nájdeme iba pri pár detailoch. Konkrétne pri prednej mriežke, horných dekoroch svetlometov a rámikov okolo hmlových svetiel. Tu však len začíname. Keď si obídeme auto kolom dokola, tak matný čierny lak nájdeme aj na strešných lyžinách, nášľapných prahoch dverí, 18“ kolesách, spätných zrkadlách a nad ŠPZ.

Pokiaľ máte záujem o edíciu Matt Black Edition, treba si uvážiť, do ktorého výbavového stupňa pôjdete, nebude však pre každý stupeň. Ponuka výbav s danou edíciou sa bude líšiť aj od daného trhu, kde sa bude vozidlo predávať. Na našom trhu môžeme očakávať, že Matt Black bude príplatková pre verziu Executive. Cena príplatkového balíka zatiaľ nebola stanovená. Ak sa však pozrieme na cenník slovenského importéra, Toyotu Land Cruiser v základnej výbave Prado dostanete už od 52.190 €. Pokiaľ siahnete po výbave Executive, pripravte si 71.690 €.

Ako sme spomenuli, motorická stránka sa nezmení. Pod kapotou nájdeme naftový štvorvalec 2.8 D-4D s maximálnym výkonom 150 kW / 204 koní a maximálnym krútiacim momentom 500Nm. Motor je spriahnutý so šesťstupňovou automatickou prevodovkou a pohon je samozrejme daný na všetky štyri kolesá. Toyota Land Cruiser Matt Black Edition by mala na trh vstúpiť v poslednom kvartály tohto roka. Máme sa naozaj na čo tešiť.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJtoyota.eu
Predchádzajúci článokVespa Pic Nic: nová letná romanca
Nasledujúci článokElektromobily stačiť nebudú. Európa nechce aby sme vlastnili autá, budúcnosť je…