Domov Lifestyle BMW Pi7ck Up – nová definícia glampingu

BMW Pi7ck Up – nová definícia glampingu

Automobilka BMW zareagovala na stúpajúci záujem zákazníkov o maximálny luxus a nevšedné zážitky. V spolupráci s oddelením BMW Individual tak prináša na trh špeciálne vozidlo BMW Pi7ck Up Adventure Glamping Expedition Version.

Vychádza z modelu BMW i7 xDrive60, pričom využíva jeho pohonnú jednotku s elektromotorom na prednej aj zadnej náprave. Vďaka výkonu 400 kW (544 k) a krútiacemu momentu 745 Nm dokáže poskytnúť cestovateľom neopakovateľnú dynamiku, no vďaka čisto elektrickému pohonu sa ľahšie získavajú povolenia na vstup do chránených krajinných oblastí a národných parkov. Majitelia tohto vozidla si tak môžu naplno vychutnať glamping, novú formu cestovania a zážitkov, ktorá spája pobyt v prírode, no zároveň k nemu dodáva maximálnu mieru luxusu.

Do každého terénu

Špeciálne vozidlo vzniklo so zámerom naplniť voľnočasové aktivity vyťažených manažérov túžiacich po luxusnom dobrodružstve a objavovaní tajomných zákutí nedostupných miest divokej prírody. Pri cestách do divočiny využijú špeciálne upravené adaptívne vzduchové odpruženie, vďaka ktorému sa vozidlo môže zo svojej základnej svetlej výšky 136 mm zdvihnúť až o 84 mm na svetlú výšku 220 mm, čo je o 6 mm viac, ako dosahuje aktuálny model BMW X5.

Inteligentný pohon všetkých kolies Ultramatic xDrive System upravuje rozdeľovanie krútiaceho momentu tak, že vďaka elektromotorom na prednej a zadnej náprave dokáže v závislosti od aktuálnych podmienok poslať na každé koleso presne určené množstvo výkonu. Systém je plne variabilný, takže v prípade potreby môže na jedno koleso smerovať až 100 % sily elektrického pohonu BMW iDrive 5. generácie. Vďaka tomu sa cestovatelia dostanú aj na ťažko dostupné miesta a užijú si neopakovateľné momenty.

Výbava pre najnáročnejších

Vďaka rázvoru 3 215 mm poskytuje vozidlo BMW Pi7ck Up Adventure Glamping Expedition Version dvom cestovateľom nebývalú mieru komfortu na kolesách. Súčasť bohatej kempingovej výbavy tvoria špeciálne poháre na šampanské, nádoby na vodu s filtračným zariadením, schopným pripraviť zdravotne bezchybnú vodu z akéhokoľvek vodného zdroja, prípadne externé solárne lampy so špeciálnou funkciou na odpudzovanie hmyzu. Nechýba ani chladnička či varné dosky. Na spanie slúži plnohodnotné dvojlôžko s matracom z pamäťovej peny prispôsobenej hmotnosti posádky.

Vonkajší povrch stanu aj karosérie vozidla tvorí prevratná solárna fólia s mimoriadne efektívnou technológiou zachytávania slnečného žiarenia a jeho premeny na elektrickú energiu. V spojení s najnovšou generáciou úsporných LED svietidiel dokáže poskytnúť energiu na osvetlenie interiéru vozidla aj stanu, prípadne externého osvetlenia, počas celej noci, takže neodčerpáva energiu z vysokonapäťových akumulátorov vozidla s kapacitou 101,7 kWh.

Pre viac informácií, vrátane možností individuálnej konfigurácie pre špeciálne podmienky slovenskej prírody obsahujúcej napríklad aj terénne pneumatiky, kontaktujte najbližšieho predajcu automobilov BMW od 1.4.2023.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPotvrdené, Škoda Praktiq dorazí. Poznáme detaily českého Multivanu
Nasledujúci článokLamborghini Diablo Strosek – životu nebezpečné