Domov Lifestyle Perla Považia na dosah

Perla Považia na dosah

Ak potrebujete oddych od každodenného stresu a starostí, zrelaxovať sa a užiť si pobyt, kde sa o Vás postarajú po každej stránke, vieme o dobrom mieste. Je ním Hotel Gino Park Palace****, ktorý je veľmi dobre dostupný práve vďaka dobrej polohe. Len pár minút po zjazde z diaľnice D1 sa prenesiete do celkom iného sveta.

KAŠTIEĽ ORLOVÉ, SÍDLO HOTELA GINO PARK PALACE****

Hotel ponúka komfortné ubytovanie, reštauráciu s autorskou kuchyňou, kaviareň s rôznymi salónikmi, wellness & fitness, parkovisko priamo pri hoteli a rozľahlý historický park s neskorobarokovou kaplnkou. Hotel a jeho okolie je ideálnym miestom pre kvalitný oddych, rozprávkovú svadbu, ale aj firemné eventy či konferencie s obchodnými partnermi. Kaštieľ Orlové vyhlásený za kultúrnu pamiatku a súčasť kultúrneho dedičstva získal v roku 2022 zlaté ocenenie v kategórii Historic Hotel Wedding Experience Award 2022. Hotel Gino Park Palace**** sa stal prvým a jediným hotelom na Slovensku, ktorý bol uznaný európskou organizáciou a porazil širokú konkurenciu najuznávanejších historických hotelov na celom kontinente.

BOHATÁ HISTÓRIA

História kaštieľa Orlové sa viaže s históriou Považského hradu a ďalších šľachtických sídel v Považskom Podhradí. Považský hrad bol pre život nepohodlný, tak Žigmund III. Balaša dal na jednom zo svojich dedičných majetkov považsko-bystrického panstva v období na prelome 16. a 17. storočia na miernom svahu nad malou osadou Orlové postaviť kúriu, „curiaSigmondHaza“. Jej nadstavbou a rozšírením vzniklo nové šľachtické sídlo Balašovcov.

Teraz sa prenesme o  niekoľko storočí dopredu. Po roku 1945 sa kaštieľ dostal do vlastníctva Československých štátnych lesov a od júna 1952 v rámci prídelového pokračovania prešiel do rúk Považských strojární n. p., závod K. Gottwalda, ktoré v liste adresovanom prídelovej komisii uviedli, že jeho priestory plánujú využiť ako internát pre 200 zamestnancov. Interiér kaštieľa so zmenou vlastníka a následnou adaptáciou spojenou s jeho stavebnými úpravami prispôsobenými k  využitiu priestorov na stravovanie veľmi utrpel. Sčasti búracie a stavebné práce narušili celistvosť štukovej výzdoby.

V hoteli si môžete pre ešte lepší dojem o jeho celkovej histórii rezervovať prehliadku kaštieľa s historickým výkladom priamo na recepcii. V rokoch 2014 – 2016 uskutočnil GINO HOLDING rozsiahlu rekonštrukciu a v súčasnosti je kaštieľ Orlové sídlom Hotela Gino Park Palace****.

Gino Park Palace

ATRAKTÍVNE OKOLIE

Kaštieľ Orlové je zasadený v rozľahlom historickom parku s množstvom chodníkov a tichých zákutí. Park tvorí línia pôvodných a vzácnych historických stromov, ktoré sú domovom viacerých druhov vtákov a zvierat. Môžete tu zazrieť veselé veveričky, ale aj voľne žijúce srnky. Ideálne je rezervovať si niektorý z hotelových pobytov a objednanie si piknikového koša, ktorý si môžete vychutnať na deke v hotelovom parku. Romantiku v parku strávite aj pri kamennom ohnisku alebo len tak pri pohári vína. Pre tých aktívnejších je v okolí množstvo cyklotrás, možnosť turistiky na Považský či Súľovský hrad a aj krásna príroda v Manínskej tiesňave s ponukou terénnych štvorkoliek a elektrických kolobežiek.

Gino Park Palace

ROZPRÁVKOVÁ SVADBA

Ponuka ubytovania sa skladá z moderných podkrovných izieb Classic alebo historických De luxe Suite, Suite Executive, a Prezident apartmánu. Čiže si vyberie naozaj každý od preferencie a náročnosti. A ani s ubytovaním svadobných hostí nebude problém. Spojenie histórie, luxusného vybavenia a profesionálnych služieb sú tou pravou kombináciou pre usporiadanie rozprávkovej svadby. Svadobná hostina v historických priestoroch s kapacitou až do 120 osôb a so všetkými službami „pod jednou strechou“. Tak z týchto možností miesta obradu si vyberie naozaj každý. Oddať sa môžete pod holým nebom na nádvorí kaštieľa s barokovou fontánou alebo v svadobnom altánku zasadenom priamo v historickom parku. Tým to však nekončí. Na výber je ešte aj možnosť cirkevného obradu v Neskorobarokovej kaplnke sv. Jána Nepomuckého priamo v kaštieli.

Gino Park Palace

AKÁ JE KUCHYŇA?

Koncept jedál, ktoré sa podávajú v hotelovej reštaurácii, je postavený na originálnych receptúrach, ale aj na sezónnosti surovín, z ktorých sa skladajú. Ambíciou je používať čo najviac miestnych surovín, tvoriť z nich chutné jedlá a zároveň byť reštauráciou, ktorá v regióne určuje trendy. Zaujímavosťou je ponuka niekoľko chodového degustačného menu. Degustovať však nemusíte len jedlo, ale aj unikátne gruzínske vína a brandy. V ponuke je dvanásť kvalitných druhov vín, tri druhy brandy a tradičný nápoj Cha Cha, ktoré pochádzajú z rodinného vinárstva v Gruzínsku. Hotel Gino Park nie je len ďalším hotelom sídliacim v historickom kaštieli, ale ponúka nadštandardné služby a určite ho môžeme zaradiť k tomu lepšiemu, čo sa na Slovensku nachádza.

KONTAKT

Hotel Gino Park Palace**** kaštieľ Orlové

Orlové 116 | 017 01 Považská Bystrica | Slovenská republika

+421 42 44 59 600 | +421 917 99 88 77

info@parkpalace.sk

www.parkpalace.sk

Sledujte dianie v kaštieli na sociálnych sieťach FB A IG @ginoparkpalace

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVW T-Roc má najčistejší benzínový motor súčasnosti
Nasledujúci článokElektromobilom naprieč Amerikou. Test ukázal výrazné slabiny infraštruktúry