Domov Lifestyle Brabus Mercedes-AMG EQS 53 je ešte luxusnejšia obývačka na baterky

Brabus Mercedes-AMG EQS 53 je ešte luxusnejšia obývačka na baterky

Že elektrické autá sa nedajú upravovať? Vo svojej podstate je to veľký počítač na štyroch kolesách. Aj renomovaní úpravcovia sú si toho vedomí. Brabus preto predstavuje svoj model AMG EQS 53.

To, že Brabus sa radí medzi špičkových úpravcov samotnej automobilky Mercedes-Benz, nie je žiadnym tajomstvom. Aktuálne si pod záštitu zobral elektrickú limuzínu Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ Dynamic Plus. Maximálny kumulovaný výkon tohto elektrického stroja je 560 kW/761 koní s brutálnym krútiacim momentom 1.020 Nm. Tento sumec dokáže zrýchliť z pokoja na 100 km/h v priebehu 3,4 sekundy (ak je vozidlo nabité na viac ako 80 %). Brabus sa však rozhodol, že výkonu má na rozdávanie, a tak žiaden zásah do riadiacej jednotky neurobil. Úpravca sa tak zameral na aerodynamiku vozidla.

Prepracovaná karoséria je doplnená o množstvo karbónových doplnkov. Nachádza sa tu predný splitter, nové rámčeky, prahy, difúzor a zaujímavé krídlo na piatych dverách. Samozrejme, chýbať nemôže nahradená trojcípa hviezda logom úpravcu – masívnym písmenom B. Všade, kde sa nachádza logo automobilky, bolo nahradené logom úpravcu Brabus. Extrémnym doplnkom môžeme nazvať 22“ kolesá Brabus Monoblock Z „Platinum Edition“. Práve kolesá a pridané aerodynamické prvky znižujú odpor vzduchu až o 7,2 % a to hlavne v rýchlostiach od 100 km/h do 140 km/h. Tým pádom by sa mal aj zvýšiť dojazd daného auta.

Interiér vozidla ponúkne čalúnenie z eko a vegánskej kože s luxusným prešívaním. Príjemným doplnkom sú relaxačné hlavové opierky či kožou potiahnutá celá palubná doska zvrchu aj zospodu. Pocit výnimočnosti dodáva alcantarová stropnica. Stĺpiky sú z materiálu Dinamica a rovnako aj slnečné clony. Taktiež nechýbajú velúrové koberčeky a pedále z karbónu. A cena vyobrazeného kusu? 295-tisíc eur.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokRenault “Austral Coupe” dostane meno Rafale
Nasledujúci článokRange Rover ponúka novú službu SV Bespoke, čo prináša?