Domov Lifestyle Slováci objavili novú TOP destináciu, zájazdy sú vypredané

Slováci objavili novú TOP destináciu, zájazdy sú vypredané

Jesenné a zimné zájazdy do exotických prímorských krajín sú medzi Slovákmi čoraz populárnejšie. Bratislavské letisko aktuálne hlási celkom novú charterovú linku do kráľovského Bahrajnu.

Lietať sa bude z Bratislavy na letisko na Muharraq Island, v tesnej blízkosti hlavného mesta Manama. Pri tejto príležitosti vedenie Letiska M. R. Štefánika a zástupcovia cestovnej kancelárie Hydrotour predstavili novú destináciu a privítali prvých cestovateľov na ostrovný štát. Nová charterová linka je prevádzkovaná sezónne od októbra do decembra a potom znovu od marca do júna 2024. Priamy let z Bratislavy do Bahrajnu trvá približne 5 hodín. Lety bude prevádzkovať letecká spoločnosť Smartwings. Zájazdy sú už takmer kompletne vypredané.

„Oceňujeme, že cestovná kancelária Hydrotour otvára destinácie, ktoré sú zaujímavé pre Slovákov aj v rámci nadchádzajúcej zimnej sezóny. Bahrajn tak dopĺňa viaceré charterové exotické destinácie, do ktorých sa bude dať na jeseň letieť priamo z bratislavského letiska. Záujem o cestovanie je stále citeľný, čo potvrdila aj tohtoročná letná sezóna,“ uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika, Ing. Dušan Keketi.

Generálny riaditeľ CK Hydrotour Ing. Mikuláš Milko dodáva: „Nepoľavujeme v ambícii prinášať na náš trh nové destinácie a sme radi, že sa nám to každoročne stále darí. Veľmi nás teší obrovský záujem o Bahrajn, i preto sme po veľmi rýchlom vypredaní prvej série letov pridali druhú, ktorá je prakticky do konca roka tiež vypredaná. V programe letov do Bahrajnu budeme na základe veľkého záujmu pokračovať od marca 2024.“

Zdroj: CK Hydrotour
Jazda na populárnom okruhu F1

Bahrajn je ostrovný štát v Perzskom zálive. Návštevníkov láka nielen svojimi rozprávkovými plážami, ale aj historickými miestami či možnosťou navštíviť bahrajnskú púšť. Hlavné mesto Manama ponúka množstvo reštaurácií, barov a promenády či prechádzkami v historických uličkách alebo návštevou tradičných orientálnych trhov. Výhodou je návšteva Saudskej Arábie, ktorá je spojená s ostrovným štátom prostredníctvom mosta a cesta trvá približne hodinu jazdy autom.

Medzi fakultatívnymi výletmi sme našli aj možnosť jazdy na motokárach a to na okruhu, na ktorom sa každoročne koná Veľká cena Bahrajnu F1. Od októbra tu prevláda príjemné slnečné počasie s priemernými teplotami medzi 25° C a 35° C. Na vstup do Bahrajnu je potrebné mať platný cestovný pas. O turistické víza je možné požiadať na medzinárodnom letisku v Maname na obdobie 2 týždňov za poplatok cca 12 eur.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJCK Hydrotour
Predchádzajúci článokElektromobily za 100 €. Macron chce zaviesť sociálny lízing
Nasledujúci článokNissan Hyper Urban vám vyrazí dych, je to Qashqai pre rok 2030?