Domov Lifestyle Race for Glory je nový film o epickom súboji Audi vs Lancia

Race for Glory je nový film o epickom súboji Audi vs Lancia

Na scénu prichádza ďalší film zo sveta motoršportu. Race for Glory nás presunie do roku 1983 a priblíži ikonický súboj Audi vs Lancia v monštruóznej rally skupine B. Trailer vyzerá famózne.

Fanúšikovia motoršportu a kinematografie skáču v poslednej dobe od radosti. Filmov či seriálov zo sveta rýchlych kolies jednoznačne pribúda a zdá sa, že tvorcovia v nastavenom tempe nepoľavujú. Pred pár rokmi Netflix uviedol dnes už extrémne populárny seriál Drive to Survive, ktorý sa vráti aj v šiestej sérii. V lete tohto roka mal premiéru film Gran Turismo a v lete 2025 nás čaká ďalší film z prostredia F1 s Bradom Pittom v hlavnej roli. No a v polovici januára 2024 príde na filmové plátna snímka, na ktorú sa akosi pozabudlo, Race for Glory.

Audi vs Lancia

Film nám priblíži legendárnu rally skupinu B, ktorú mnohí dodnes označujú za najlepšie obdobie rally športu v histórii. Konkrétne sa prenesieme do sezóny 1983, teda do druhého roku jej oficiálnej existencie, no v skutočnosti to bol rok, kedy skupina B naplno odštartovala. Sezóna, ktorá sa zapísala do dejín motoršportu a jej vrcholom bol súboj o titul medzi značkami Audi a Lancia.

Lancia bola v tom čase 3-násobným svetovým šampiónom po tom, čo získala tituly so špeciálmi Fulvia a Stratos, no Audi vstúpilo na scénu s revolučným pohonom všetkých kolies Quattro a v roku 1982 slávilo majstrovský titul. Taliani napriek tomu v nasledujúcej sezóny vyzvali Nemcov s modelom 037, ktorý však disponoval zadným pohonom. Viacerí tvrdili, že ide o súboj Davida s Goliášom, no v skutočnosti išlo o extrémne napínavú bitku až do posledného kola šampionátu, na ktorého konci delili tieto dve automobilky len dva body.

V januári 2024

Vo filme účinkujú Riccardo Scamarcio, Daniel Brühl (stvárnil Nikiho Laudu vo filme Rush), Katie Clarkson-Hill a Volker Bruch v roli dvojnásobného majstra sveta Waltera Röhrla. Malo by ísť o “akčnú športovú drámu inšpirovanú skutočnými udalosťami”, čo znamená, že nepôjde o čistý dokument, ale o napínavú fikciu založenú na pravde. Film dorazí do kín už 18. januára 2024, pričom nateraz nevedno, či ho uvidíme aj na slovenských filmových plátnach. Bola by to však veľká škoda, zverejnený trailer totiž napovedá, že snímka bude rozhodne stáť za to!

Race for Glory (2024) Official Trailer- Daniel Bruhl, Volker Bruch

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJLionsgate Movies
Predchádzajúci článokMOTO TEST Yamaha Tenere 700 World Rally – nepozná hranice
Nasledujúci článokZ archaického je už iba zastaralé. Lada Niva prešla “modernizáciou”