Domov Lifestyle Čo je toto za GT-R? Artisan mätie ľudí

Čo je toto za GT-R? Artisan mätie ľudí

Foto: Artisan

Upravená R35-ka nás vracia späť do minulosti. Artisan GT-R concept je stelesnenie japonskej klasiky v modernom svete. 

Fanatikov JDM je po celom svete neúrekom. Vďačíme za to aj obľúbenej sérii Rýchlo a zbesilo. Pokiaľ aj vy patríte medzi túto skupinu ľudí, v Londýne si pripravili niečo presne pre vás. Artisan GT-R concept je legendárny Nissan Skyline, ktorý vo svojich útrobách ukrýva poriadne vylepšený, lúčiaci sa Nissan GT-R generácie R35. Svojim vzhľadom odkazuje na generáciu z konca 90-tych rokov, avšak s moderným nádychom.

Artisan GT-R concept
Foto: Artisan
Na nepoznanie

Pôvodnú R35-ku v tomto aute takmer nenájdete. Pri pohľade na prednú časť vidíme dobre známe tvary. Predné svetlomety s ostrými hranami vo vás vyvolajú nostalgický pocit. Agresívny vzhľad dotvára masívny predný nárazník s množstvom nasávacích otvorov. Aj v tomto prípade hrajú hlavnú rolu ostré uhly a línie. Pri pohľade z profilu je najzreteľnejšie vidieť pôvodnú R35-ku. Avšak auto sedí o niečo nižšie. Nové sú aj zliatinové, šesťlúčové disky kolies, ktoré majú už ikonický dizajn, špecifický pre JDM autá. V zadnej časti vidíme nové zadné krídlo. Zadné partie Artisan GT-R concept celkovo majú nádych ešte skoršej generácie R33. Agresívne pôsobiaci zadný difúzor dotvára centrálne svetlo, ktoré sa inšpirovalo v monopostoch F1. Aby vyhoveli každému, londýnsky úpravca dodáva, že zákazník môže požiadať o špecifické zmeny exteriéru podľa vlastného vkusu. Artisan chcel zachovať každý kúsok dedičstva GT-R a tak je tento kúsok dostupný vo všetkých legendárnych farbách.

Artisan GT-R concept
Foto: Artisan
Od základu iný

Pod prednou kapotou tohto restomodu sa nachádza pôvodný pohonný agregát. Dvakrát preplňovaný motor V6 s objemom 3,8 litra. Bude však od základu kompletne prestavaný, a to špecializovaným tuningovým domom. Dokonca zákazník má na výber z dvoch verzií. Prvá, slabšia s názvom Track Edition, disponuje výkonom 800 koní. Druhá silnejšia verzia Ultimate Edition disponuje výkonom až 1000 koní. Tieto motory sú vo svete tunerov veľmi dobre známe, a tak azda nikoho neprekvapia tieto výkonnostné hodnoty. Londýnsky úpravca sa tak isto pozrel aj na brzdy, pneumatiky a odpruženie. To všetko pre dosiahnutie ešte lepšej ovládateľnosti v zákrutách. Pre umocnenie charakteristického zvuku R35-ky dostal nový výfukový systém.

Artisan GT-R concept
Foto: Artisan
Sparťanský interiér

Pokiaľ ste pri pohľade na exteriér nevideli črty Nissanu GT-R, v interiéri budete stratený úplne. Na prvý pohľad pôsobí veľmi sparťanským dojmom. Všade samé uhlíkové vlákna kombinované s alcantarou. Vašu pozornosť ihneď zaujme obrovský, vertikálne orientovaný displej infotainmentu. Zmenou prešiel aj volič automatickej prevodovky, samotný volant, ale aj výplne dverí. Prvý koncept bude podľa autorov hotový koncom leta 2024 a následne predstavený na výstave SEMA v Las Vegas koncom roka. Samotná výroba bude prebiehať v nemeckom Hannoveri. Ak si už mydlíte ruky, ešte chvíľku počkajte. Základná cenovka je stanovená na mastných 369 000 libier.

Artisan GT-R concept
Foto: Artisan

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 16

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJArtisan
Predchádzajúci článokČakali na autobus a zobrala ich prezidentská limuzína
Nasledujúci článokŠkoda Superb RS z Bratislavy? Veci sa majú takto…